Miličević: Draško Stanivuković simbol nade i promjena u Republici Srpskoj

0
203

Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a gostujući na BHT1 rekao je da je trenutna vlast neefikasna na svim nivoima, čemu svjedoči gubitak povjerenja građana u institucije sistema.

„Činjenica je da je ovo bolesno društvo, samo se postavlja se pitanje terapije. Dijagnoza je jasna. Kriminal, korupcija, neefikasna vlast na svim nivoima i gubitak povjerenja građana u institucije sistema su simptomi. Terapija je ono što mi, bojim se, u ovom trenutku nemamo, a to je poštovanje zakona. Sistem vrijednosti se izgubio. Veliki je proces da se to uspostavi, na tome se treba raditi i to je razlog zašto sam ja u politici“, istakao je Miličević.

Osvrnuo se i na sve češću prijeteću retoriku među političarima u Bosni i Hercegovini.

„Stil komunikacije srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, nama u Republici Srpskoj je poznat godinama. Rekao bih da trenutno imamo epidemiju koja je klonirala čitav niz političara prije svega iz njegove političke partije, a onda i iz ostalih da se tako treba ponašati i da je to dobar princip“, kaže Miličević.

Prema njegovim riječima, prijetnje, primitivizam, stvaranje situacije u kojoj je ova ili ona nacija ugrožena od strane druge dogovorno se dešava između tri lidera u BiH.

„Taj njihov kliše ponašanja pred svake opšte izbore uspješan. Oni uporno u toj teorije zavjere iz straha od promjene dobivaju izbore. Postoji tu takođe i čitav niz problema vezanih za priču o izbornom zakonu i nepravilnostima, zloupotrebi biračkog prava i birača,  koje su dovele da imamo ovo što imamo. Osjećam da smo na kraju tog ružnog puta“, smatra Miličević.

S druge strane, Miličević navodi da je Draško Stanivuković simbol nade i promjena u Republici Srpskoj.

„Stanivuković je moj prijatelj. Na istoj smo frekvenciji i razmišljamo na sličan način. Stilovi su nam drugačiji, što je i sasvim normalno. Njegovi mladost, energija, aktivizam su prisutni ne samo sada otkad je postao medijska ličnost. On je takav bio i ranije za one koji ga znaju“, kaže Miličević i dodaje da je Draško čovjek sa pozitivnim namjerama i idejama, čiji je cilj  borba protiv korumpiranog režima i stvaranje uslova za jedan normalan život.

Miličević kaže da je konačno došlo vrijeme da se vratimo pravim vrijednostima i stvorimo društvo u kojem će prosječan čovjek vjerovati institucijama vlasti.

On smatra da se ta vjera u pravednost i pravičnost institucija odavno izgubila.

(A.M.)

Ostavite komentar