MKK “Banja Luka”: Sanacija staze u Zalužanima vrši se u svrhu korištenja

0
429

Staza u Zalužanima i dalje je predmet spora između Moto-karting kluba “Banja Luka” i Auto-moto karting kluba “Borac”.

Predstavnici  Auto – moto karting kluba “Borac” podnijeli su krivičnu prijavu protiv Moto karting kluba “Banja Luka”, zbog radova koje izvode na sanaciji staze u Zalužanima.

Iz MKK “Banja Luka” su se oglasili saopštenjem za medije u kojem navode da se sanacija staze vrši u namjeri da stazu prilagode za korištenje.

“Cilj nam je oživjeti karting stazu u Zalužanima i afirmisali karting kao sport. Na ovim prostorima postoji značajno interesovanje za automobilske sportove, a sadržaj koji planiramo uvesti na karting stazi privukao bi brojne posjetioce iz zemlje i regiona”, kazali su iz MKK “Banja Luka”.

Kako su naveli u saopštenju, AMKK “Borac” ne posjeduje Ugovor o korištenju kartodroma Zalužani.

“Ugovor o korištenju pomenutog kartodroma potpisan je 2002. godine između Auto-moto društva “Banja Luka” i Vojske Republike Srpske gdje je jasno navedena međusobna saradnja na planu bolje iskorištenosti, sanacije i dogradnje dijela auto piste u Zalužanima koji je korišten za organizovanje auto-moto trka. 2003. godine su Ministarstvo odbrane Republike Srpske i Auto-moto društvo “Banja Luka” potpisali Ugovor o zakupu nekretnina, tačnije auto piste sa pripadajućim objektima i zemljištem u Zalužanima, što je 2007. godine potvrđeno i potpisivanjem memoranduma o razumijevanju između Auto-moto društva “Banja Luka” i Ministarstva odbrane BiH”, navode iz MKK “Banja Luka” i pojašnjavaju da je u memorandumu jasno navedeno da se Auto-moto društvo dijelom lokacije služi primarno u svrhu organizacije treninga i auto-moto trka.

Kako dalje navode u saopštenju, 2016. godine imovina u Zalužanima je podijeljena između opštine Laktaši i grada Banja Luka, pa samim tim pomenuta parcela prelazi u vlasništvo grada Banjaluka čime je Auto-moto društvo “Banja Luka” izgubilo ugovor nad korištenjem staze.

Ugovore možete pogledati ovdje karting

(N.Sp.)

Ostavite komentar