MKK “Banja Luka”: Sportski AMS RS nelegalan, nema pravosnažno sudsko rješenje

0
461

Odlučni u ideji da popravimo stanje u oblasti auto-karting sporta u Republici Srpskoj istrajaćemo u namjeri i želji da postavimo pravilne temelje ovog sporta, te da na njima gradimo njegovu budućnost, poručili su iz Moto Karting kluba “Banja Luka”.

Nezadovoljni upisom promjena u nazivu Sportskog AMS Republike Srpske, kao i novoizabranim rukovodstvom ovaj klub je Okružnom sudu Banja Luka podnio žalbu zbog, kako navode pogrešne primjene materijalnog prava i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Iz Moto Karting kluba “Banja Luka” tvrde da su sve aktivnosti sportskog AMS Republike Srpske nelegalne, jer je zbog neposjedovanja pravosnažnog rješenja i sam Savez nelegitiman.

 

Osim toga, ukaz o nepravilnostima u radu i nepoštivanja pozitivnih propisa poslat je na još nekoliko adresa relevantnih institucija među kojima su Republička upava za inspekcijske poslove, republičkom saobraćajnom, kao i inspektoru za sport, te Ministarstvu porodice omladine i sporta.

 

 

Ističući da pojedinim funkcionerima neće dopustiti nepoštovanje imperativnih propisa i njihovo prekrajanje, bez prethodne saglasnosti nadležnih organa, nezadovoljni članovi Moto Karting kluba “Banja Luka” na adresu sportskog AMS RS uputili su i nekoliko optužni u vezi organizacije nedaovno održane auto trke.

“Organizator nikako ne moze biti sportski AKS, jer rješenje kojim se SAKS osniva nije pravosnažno iz razloga što su na isto uložene dvije žalbe. Nekadašni SAMS, a sada SAKS shodno rješenju suda kojim se odobravaju statutarne promjene koje nije pravosnažno, posjeduje pečat sto je krivično djelo. Organizator je mogao biti bilo koji pravosnažno registrovani klub ili savez pod uslovom da ima odobrenje AMS RS, kojem je zakonom povjereno javno ovlašćenje. AMS RS ta ovlaštenja kao javna, na zakonu zasnovana, nije mogao da prenosi bez saglasnosti Narodne skupštine”, zaključili su iz Moto Karting kluba “Banja Luka”.

U Moto Karting klubu “Banja Luka” za Vijesti365 tvrde da iza trenutne situacije u Savezu stoji nekoliko istaknutih članova AKK “Borac”, a sve zahvaljujući podršci proistekloj iz bliskosti sa pojedinidim političkim partijama.

“Razumijemo da je trebalo da se sazove Skupština starog Saveza, da se izaberu lica koja će pokušati ovaj sport da dovedu na nivo približno regionu, ali ne shvatamo na koji način je Milorad Tanasić i po čijem odobrenju sazvao vandrednu skupštinu, uradio statutarne promjene i svo rukovodstvo Saveza sačinio od njemu blickih lica. Novo rukovostvo sačinjeno je od AKK ‘Borac’”, kažu u MKK Banja Luka.

Oni naglašavaju da je Tanasić godinama kroz Gradski savez prikupljao donacije Grada Banja Luka, a da je sav novac završio na privatnim računima, umjesto ulaganja u kartordom, autodrom i karting sport.

“Godinama je AKK ‘Borac’ ili bivsi karting klub ‘Tanasic’ dobijao novčanu pomoć AMSRS radi organizacije karting škole i raznih manifestacija karting sporta. Sve to odrađeno je na jako mizernom nivou, samo kako bi se u javnosti predstavio rad i legalan utrošak tih sredstava”, naglašavaju u MKK Banja Luka.

Oni još jednom apeluju na sve institucije da preispitaju rad Saveza, jer, kako tvrdi o nelegalnom djelovanju postoji mnoštvo dokaza.

“Naš cilj je da jednoga dana na trkama u nasem gradu dođe nekoliko desetina vozača iz regiona, da imamo predstavnike vozača na raznim internacionalnim prvenstvima, kao što ćemo sada imati vozača na ‘CEZ utrci’ u Beogradu. Naša dva vozača će predstavljati Klub, ali samim tim i grad i cijelu Republiku Srpsku”, zaključuju u MKK Banja Luka.

(Vijesti365)

Ostavite komentar