Moskva ima razloga da vjeruje da je slučaj “Navaljni” lažan

0
226

Moskva ima razloga da vjeruje da je incident sa Aleksejem Navaljnim lažan, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa švedskom koleginicom Anom Lind.

“Što se tiče slučaja Navaljni, nisu nam dostavljene informacije za dokazivanje optužbi protiv ruskih vlasti. Ako iznesete optužbe protiv nekoga, onda dokažite njegovu krivicu. A ako kažete: `Neću vam ništa reći jer je to tajna`, imamo razloga da vjerujemo da je to lažno”, rekao je Lavrov.

On je dodao da je podsjetio švedsku stranu da, budući da je švedska vojna laboratorija izvršila analizu i javno su potvrđeni zaključci njemačkih stručnjaka, onda Moskva očekuje da švedske kolege pokažu transparentnost i iskrenost u ovom slučaju, prenio je TASS.

Lavrov je istakao da Rusija nije dobila odgovor na zahtjev na osnovu čega je švedska vojna laboratorija zaključila da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice “novičok”.

“To se ne poklapa sa zahtjevima za transprentnošću u ovom i svakom drugom pitanju, koje su naše njemačke i druge kolege iznijele”, rekao je ruski šef diplomatije.

Lavrov je istakao da zapadne kolege “ne žele da i same budu transparentne u pogledu zaključaka koje koriste s ciljem promocije antiruske pozicije”.

(Srna)

Ostavite komentar