Most u Srpskim Toplicama stavljen u funkciju

0
335

Nakon što je izdata upotrebna dozvola novoizgrađeni most u Srpskim Toplicama stavljen je u funkciju.

Otvaranju mosta prisustvovali su gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je kazao da su, po završetku izgradnje, završene sve procedure potrebene za izdavanje upotrebne dozvole, te da je most od danas zvanično u upotrebi.

– Želim da se zahvalim prethodnoj administraciji, na čelu sa gospodinom Igorom Radojičićem,  jer su prepoznali važnost ovog projekta i isti sproveli u djelo. Ovo je svakako jedan od najbitnijih projekata, koji je moja administracija naslijedila- poručio je gradonačelnik.

On je kazao da je ukupna vrijednost investicije oko 3.8 miliona KM, od kojih je ove godine izdvojeno 300.000 KM kako bi most imao sve potrebne sadržaje, adekvatne pristupne saobraćajnice, rasvjetu, ogradu i slično.

– Najljepše je i najvažnije graditi mostove, jer mostovi spajaju obale i povezuju ljude, stoga je jedan od strateških projekata nove administracije izgradnja mosta u naselju Česma za koji smo već preduzeli određene korake u smislu pripreme projektne dokumentacije i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa- istakao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, most u Česmi gradiće se u saradnji sa Vladom Republike Srpske, te

Predsjednik Gradske skupštine Mladen Ilić kazao je da je danas zvanično završen jedan od najznačajnijih projekata, koji je započela prethodna administracija, te kazao da se nada da će i nova administracija nastaviti sa važnim projektima poput ovoga, a koji  će Skupština Grada uvijek rado podržati.

-Nadam se da će novi most u značajnoj mjeri olakšati svakodnevicu stanovništvu iz ovog dijela grada, što je zapravo i najvažniji cilj ovakvih projekata-zaključio je Ilić

Podsjećamo, novi most omogućiće kvalitetniju vezu između istočnog i zapadnog tranzita, te rasteretiti ulaz u grad iz pravca kanjona Tijesno i Manjače.

Novi most u Srpskim Toplicama raspona je 62 metra i ukupne širine 11 metara – sa dvije kolovozne trake i dvostranim trotoarima.

Ostavite komentar