NAKON MOLBE BORCA: Fudbalski savez BiH dozvolio prisustvo navijača u Republici Srpskoj

0
372

Fudbalski savez BiH danas je dao saglasnost za odigravanje utakmica m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem su nadležni krizni štabovi dozvolili prisustvo publike na sportskim događajima.

Naime, danas je održana telefonska sjednica Takmičarske komisije N/FS BiH na kojoj je razmatrana molba koju je podnio FK Borac Banjaluka, a kojom se traži odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola m:tel Premijer lige BiH uz prisustvo publike.

Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH značajno poboljšana Vlada Republike Srpske, odnosno, Republički štab za vanredne situacije je na 86. sjednici u srijedu usvojio Zaključak kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Shodno prednje navedenom, Komitet za takmičenje N/FS BiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu N/FS BiH i saglasnost Komiteta za stadione i bezbjednost N/FS BiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku”, saopšteno je iz N/FS BiH.

(Banjaluka.net)

Ostavite komentar