NASLIJEDIO PREMINULOG OCA: Usame Zukorlić izabran za predsjednika SPP-a

0
258

Danas je u prostorijama Stranke pravde i pomirenja (SPP) održana sjednica proširenog sastava Predsjedništva ove stranke, na kojoj je kao jedinstveni prijedlog i jednoglasnom odlukom za v.d. predsjednika SPP-a imenovan Usame Zukorlić, sin preminulog bivšeg muftije i predsjednika ove stranke efendije Muamera Zukorlića.

Nakon održane sjednice potpredsjednik SPP Jahja Fehratović saopštio je ovu odluku Predsjedništva, a prisutnima se obratio i novoizabrani v.d. predsjednik Usame Zukorlić, prenosi Nova.rs.

– U ime Boga Svemogućeg, zahvaljujem se na imenovanju na mjestu vršioca dužnosti predsjednika Stranke pravde i pomirenja. Pitam se da li je ikom danas teže na Balkanu i Evropi od nas? Pred vama je Usame Zukorlić, koji nije muftija, ali koji jeste prvi među jednakima i stražar muftijinog puta – rekao je na početku svog obraćanja Usame Zukorlić.

Duhovni centar u Sarajevu

On je rekao da je bivši muftija Zukorlić iza njih ostavio mnogobrojne vakufe, ustanove i projekte koje ne mogu ni da nabroje. Poručio je svojim članovima i simpatizerima da nemaju razloga za brigu jer je njegov otac stavio institucije i timove, ljude kojima je vjerovao i koji su sposobni da ih vode. On je naglasio da je najveći cilj jedinstvena Islamska zajednica sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini.

– Mi imamo kao stranka potpisan sporazum s vladajućom partijom. Želim naglasiti da ćemo se kao stranka pobrinuti da se ispoštuje svaki član i ono što je naš vođa ostavio u amanet da se sprovede do kraja. Za muftijom nisu plakali samo Bošnjaci, plakali su i pripadnici srpskog naroda i on njima danas nedostaje – rekao je Usame.

Zukorlić je takođe rekao da je Sandžak raskrsnica Balkana i da oni iz tog razloga žele imati dobre odnose sa svim narodima na Balkanu. On je naveo je rekao da želi podršku Republike Turske i naglasio da su Bošnjaci i Turci braća i iz toga razloga trebaju jedni druge pomagati i suštinski biti jedni uz druge.

Podrška Brisela i Vašingtona

Zukorlić je takođe rekao da želi i podršku Brisela i Vašingtona, jer su Bošnjaci u Srbiji mali narod i naveo da Bošnjaci žele sigurnost i bezbjednost i da životni prostor ne raskršću granica ne bude barijera u razvoju ovog kraja.

Na kraju svog obraćanja, on je dodao da vjeruje da bi on volio jednu stvar, jedan emanet koji želi da svi zajedno prihvatimo i prenesemo do svakog čovjeka.

– Razmislimo, ima li jedna osoba u našem životu s kojom nismo u dobro odnosu i da idemo do te osobe, uzmimo je za ruku, zagrlimo je i oprostimo jedni drugima i dovedimo je ovde u Stranku pravde i pomirenja gdje ćemo svi zajedno da se borimo za ostvarenje Muftijinog sna – kazao je Usame Zukorlić u svom prvom obraćanju javnosti s pozicije predsjednika Stranke pravde i pomirenja.

(Avaz)

Ostavite komentar