Nešić: Ako sutra ne imenuju Kneževića, to pokazuje da je BiH nemoguća država

0
108

Ministar bezbjednostu u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da će se sutra, ako na sjednici Predsjedništva BiH ne bude izaberan general Gojko Knežević za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, još jednom pokazati da je BiH nemoguća država i da Bošnjaci rade na njenom urušavanju.

Nešić je rekao da će to pokazati da Bošnjaci urušavaju Dejtonski mirovni sporazum i da ustavni poredak.

On je istakao da Bošnjaci i njihova politička elita žele sve da prisvoje u BiH i da pokažu da tu nema mjesta za druga dva naroda.

– U ovom trenutku su Republika Srpska i njeno rukovodstvo jedini zaštitnici Dejtonskog mirovnog sporazuma – naglasio je Nešić za Srnu.

On je naglasio da je poslije svih događaja koji su se desili prethodnih dana i mjeseci i nakon nebuloznih izjava ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza kojem se priviđaju nekakvi kampovi u Republici Srpskoj, a ne vidi kampove u Federaciji BiH, očigledno da je jedini izlaz za BiH mirna disolucija.

General Gojko Knežević predložen je za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i na toj funkciji trebalo bi da zamijeni Senada Mašovića, potvrđeno je u Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara.

Mašović je skoro dvije godine nelegalno na funkciji načelnika Zajedničkog generalštaba. Mandat mu je istekao početkom marta prošle godine.

Predsjedništvo bi sutra trebalo da se izjasni o novom načelniku.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović rekao je juče Srni da će sutra, na sjednici Predsjedništva BiH jedino srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović glasati za, a da će, kako nezvanično saznaje, druga dva člana biti protiv imenovanja novih generala samo iz razloga što na mjesto načelnika Zajedničkog štaba treba doći general iz reda srpskog naroda.

Ostavite komentar