NEŠIĆ: Lukač saopštio činjenice o Sky aplikaciji, SIPA, OBA i vlast u RS ćute

0
298

Da li su SIPA i OBA i Tužilaštvo odlučili da se brane ćutanjem, jer danima nema odgovora na pitanje kakva su njihova saznanja o upotrebi Skaj aplikacije u BiH, pita predsjednik DNS-a Nenad Nešić, saopšteno je iz ove stranke.

– Ko je od državnih službenika, političara, privrednika među 2.000 korisnika te aplikacije? Juče smo čuli da MUP Republike Srpske posjeduje gotovo dva miliona informacija, da su putem Skaja komunicirali pripadnici policije i bezbjednosnog sektora. Šta je još potrebno da se desi da uslijedi reakcija institucija?

Pohvalno je da su pripadnici Tužilaštva bili na edukaciji u zapadnoj Evropi, ali bi bilo još pohvalnije da su naučeno primjenili i podigli optužnice protiv onih koji ugrožavaju bezbjednost zemlje i sigurnost građana.

Zabrinjavajuće je ćutanje vlasti i u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH na činjenice koje je u NSRS saopštio ministrar Dragan Lukač. Vjerujem da su sa podacima koji su juče predočeni poslanicima bili ranije upoznati.

Vjerovatno to nije dobra tema za predizbornu kampanju, ali bezbjednost djece i njihova zaštita od trgovaca narkoticima je za DNS iznad dnevne politike i jeftinog političkog marketinga – zaključio je Nešić.

Ostavite komentar