NEŠIĆ O SNSD-u: Velike stvari smo uradili zajedno, ali ništa iz poraza niste naučili

0
186

Podrška SDA Savjetu ministara koji vodi Zoran Tegeltija, uz istovremenu ocjenu da je to najgori Savjet ministara od Dejtona, govori da SDA brižno čuva SNSD od propasti, smatra Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, saopšteno je iz ove stranke.

Nisu kritike na račun DNS-a zbog naše stranke, kaže lider DNS-a, “nego zato što se želi pogubnost političkog braka SDA-SNSD po Republiku Srpsku i njene interese”.

– SNSD je u taj brak kao miraz donio prenos više od 80 nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH. A DNS nije glasao ni za jednu! Odlično smo razumjeli da je SNSD kumovao usvajanju Amandmana I na Ustav BiH kojim je Republika Srpska ostala bez Brčkog. Odlično smo mi razumjeli da su Dodik, Tihić i Čović u Prudu dogovorili ustavno i teritorijalno preuređenje BiH jer vi u SNSD mislite da imate monopol na srpske nacionalne interese. A ja vam kažem – ti nacionalni interesi su u srcima svih Srba i da bi ih odbranili oni se ne smiju trošiti na interese vaše partije. Razumjeli su to i ljudi u Republici Srpskoj i to vas čini nervoznim, jer ne možete im više prodavati rog za svijeću – smatra Nešić

Što se tiče DNS-a, dodaje Nešić, o njemu su sud donosili građani, “a oni su rekli da smo mi treća politička snaga u Republici Srpskoj u dva izborna ciklusa za redom”, ističe on.

– Velike smo stvari uradili zajedno, ali na stvarne promjene niste bili spremni. I ništa iz poraza niste naučili. Zato će se u Republici Srpskoj one dogoditi bez vas. Jer promjene nisu ostavke ili smjene. Mandati i javna preduzeća. Promjene su više djece, manje odlazaka iz ove zemlje, jaka Srpska, poštena vlast, ekonomski razvoj i ulaganje u obrazovanje, zaključio je Nešić..

(vijesti365.com)

Ostavite komentar