NEZADOVOLJAN FUNKCIONISANJEM VLADE: Medojević podnio ostavku

0
207

Lider Pokreta za promjene, članice vladajućeg DF-a, Nebojša Medojević, podnio je danas ostavku na poslaničko mjesto u Skupštini Crne Gore nezadovoljan funkcionisanjem vlade Zdravka Krivokapića.

Medojević je to saopštio na konferenciji za medije uz niz kritika izrečenih na račun vlade i premijera.

“Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu”,  naveo je Medojević.

On je rekao da je Krivokapićeva vlada pokazala da nije vlada reformi ni diskontinuiteta, prenijeli su podgorički mediji.

“Ako za šest meseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj vlade je uništenje DF-a. Vladom vladaju tajni centri moći”,  kazao je Medojević i istakao da je aktuelna vlada osnovana u dogovoru sa predsjednikom Milom Đukanovićem.

Naveo je da vlada ignoriše parlament i da je očigledno da premijer Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke.

Tvrdi da se šest meseci troši novac bez kontrole, te da je predloženi budžet netačan i već probijen, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega.

Rekao je i da nema informacije o tome da je postignut dogovor lidera DF-a sa mitropolitom SPC Joanikijem o glasanju za Budžet i rekonstrukciji vlade.

(Tanjug)

Ostavite komentar