NEZADOVOLJNI KLUBOVI: Inspekcijska kontrola u SAMS RS bila površna, a izvještaj pun nelogičnosti

0
353

Na sjednicu Skupštine Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske nisu pozvani klubovi-osnivači Saveza, te je na Skupštini održanoj 25. aprila 2021. protivzakonito donesena Odluka o statusnim promjenama suprotno Zakonu o sportu, član 57, stav 6, tvrde nezadovoljni klubovi, potpisnici dopisa Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS.

Potpisnici tvrde da je Zakonom o sportu, članom 52, stav 1, regulisano da su osnivači obavezni članovi Skupštine.

Podsjećanja radi, nezadovoljni formiranjem novog Upravnog odbora i održavanjem prve sjednice nove Skupštine Sportskog Auto-moto saveza Republike Srpske, grupa sačinjena od 29 auto karting klubova i 103 takmičara-vozača, kao i sportskih funkcionera i sudija, uputila je 13. maja dopis Ministarstvu porodice, omladine i sporta zahtijevajući hitnu reakciju.

„Inspektorat Republike Srpske izvršio je samo površnu inspekcijsku kontrolu. Na brojna pitanja nismo dobili dogovore. Da li je Mira Lolić izabrani sekretar? Izvještajem je potvrđeno da tri godine nije održana sjednica Skupštine. U 2019. godini nijedan klub nije dobio poziv za održavanje izborne sjednice, koja je trebalo da bude održana do 13. novembra 2019. godine. Kako je moguće da do tada nije održana izborna sjednica, a da se izvještajem nadležne inspekcije predstavi kao da je sve regularno? Brojne su nelogičnosti u izvještaju, kao i brojna neodgovorena pitanja koja na njih ukazuju. Na sva ova pitanja nismo dobili odgovore od inspektora, ali ćemo insistirati na njima“, poručili su iz nezadovoljnih klubova.

Dodaju da opravdanje nadležnih da sjednice nije bilo moguće održati tokom 2020. godine zbog vanredne epidemiološke situacije nije prihvatljivo, jer je 22. februara 2020. godine Savez proglasio najuspješnije takmičare u prethodnoj sezoni uz prisustvo 100 ljudi, što se vidi i iz pozivnice za taj događaj.

Članovi nezadovoljnih klubova dalje poručuju da su u rukovodstvo SAMS RS izabrani isključivo članovi AKK “Borca” iz Banjaluke, čime su ostali klubovi ostali u sjenci neravnopravnog tretmana.

(N. Sp)

Ostavite komentar