OBEĆALI U SARAJEVU: U Skoplju će se graditi spomenik srebreničkim žrtvama

0
219

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio delegaciju iz Republike Sjeverne Makedonije, a tokom sastanka govorilo se “o izgradnji memorijalnog spomenika žrtvama genocida u Srebrenici koji će biti postavljen u Skoplju”, prenosi Klix.

Delegaciju su činili zastupnik u Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije Izet Mežiti, načelnik općine Čair u sastavu grada Skoplja Visar Ganiu i predsjednik Unije za demokratiju Rafet Muminović.

Oni su članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferoviću predstavili projekat izgradnje memorijalnog spomenika posvećenog žrtvama u Srebrenici, koji će biti postavljen u glavnom gradu Republike Sjeverne Makedonije, na području Čaira.

Član Predsjedništva BiH Džaferović zahvalio je gostima iz Republike Sjeverne Makedonije što će kroz izgradnju ovog komemorativnog kompleksa dati izuzetno važan doprinos čuvanju sjećanja na žrtve u Srebrenici.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je kazao da svi u regiji trebaju prihvatiti presude međunarodnih sudova o Srebrenici, te da je istina i pravda jedini zdrav temelj na osnovu kojeg je moguće obnavljati povjerenje i graditi bolju budućnost.

(Klix)

Ostavite komentar