Objavljena posljednja pjesma Tošeta Proeskog (VIDEO)

0
90

“Kažu da vrijeme, vrijeme liječi sve, ali što mi vrijedi vječnost bez tebe”, stihovi su refrena posljednje pjesme koju je otpjevao Toše Proeski.

Makedonski slavuj poginuo je prije gotovo 17 godina, a pjesma je tek sada ugledala svjetlo dana uz pomoć AI tehnologije.

Koristeći alate umjetne inteligencije, poznati makedonski radijski voditelj, DJ i producent Kiril Zarlinov, poznatiji kao DJ Eric Fox, odlučio je završiti i urediti studijski demo snimak koju mu je, kako navodi, njegov prijatelj Toše “ostavio u amanet” i – konačno je objaviti.

Prvi demo snimak nastao je u septembru 2004. u Kirilovom kućnom studiju.

Pjesmu “Kažu da vrijeme liječi sve” Kiril je odlučio pokloniti svim obožavaocima Proeskog povodom njegovog rođendana, da se njegov lik i djelo nikada ne zaborave.

“Veliko hvala cijeloj ekipi koja je nesebično pomogla u realizaciji pjesme: Davoru Jordanovskom, Darku Tasevu, Ili Spasevu, Jovanu Jovanovu i Aleksandru Tasiću iz Leskovca. Posebno hvala Aleksandru Trajanovskom koji je donio pjesmu u Makedoniju i ponudio je Tošetu”, rekao je Kiril.

Za spot se pobrinuo tim Studio 35 iz opštine Kavadarci, svjetski poznat po izradi spotova za najveće svjetske zvijezde kao što su Ariana Grande, David Guetta, Ed Sheeran i mnogi drugi. Zarlinov je posebno zahvalio porodici Toše Proeskog na podršci u ovom projektu, objavio je Index.

“Dječak ‘ljubav’, dječak ‘energija’ došao je na ovaj svijet prije 43 godine i svojom čarolijom u glasu, harizmom, šarmom, skromnošću, dobrotom i ljudskošću uspio dotaknuti milione srca i uljepšati stotine dječjih života. Liječi li vrijeme sve? Čini se da vrijeme nikad ništa nije izliječilo.

Jednostavno se čovjek navikne živjeti s tom boli. Ostajemo živjeti s njegovom muzikom koja budi snažne emocije, biti ponosni na njegova muzička postignuća i dostignuća, pratiti njegov humanitarni rad i imati odgovornost čuvati i njegovati uspomenu na njega”, poručio je Kiril.

Podsjetimo, muzičara Toše Proeskog prisjećaju se mnogi prijatelji i obožavatelji širom regije. Da je živ, Toše bi ovih dana slavio 43. rođendan. Nažalost, otišao je prerano, sa svega 26 godina, ali njegova skromnost, humanost i muzička ostavština zauvijek će se pamtiti.

Ostavite komentar