Ovo je tim Draška Stanivukovića za Grad Banja Luka

0
274

Kako saznaje BUKA iz dobro obaviještenih izvora, formiran je uži kabinet novoizabranog gradonačelnika Banjaluke.

Prema njihovim informacijama, šef kabineta biće Vladimir Grujić, inače član Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka, i kandidat na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Savjetnik za pravna pitanja biće Željko Travar, donedavni direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) a koji je smijenjen krajem maja ove godine

Savjetnik za medije bi trebalo da postane Tanja Vukomanović, dok će na poslove tehničkog sekretara i sekretarske poslove obavljati Milica Stoisavljavić, Olga Babić i Nikolia Musić.

Još uvijek nije poznato ime na funkciji zamjenika Gradonačelnika, ali s obzirom da je to funkcija koju treba potvrditi Skupština Grada, to trenutno nije u previše u fokusu. Ono što je poznato jeste da zamjenik Gradonačelnika ne smije biti srpske nacionalnosti.

Šef oodborničkog kluba ispred PDP-a će biti Dragan Milanović. On ulazi u skupštinu Grada nakon što Jelena Trivić vrati mandat.

Prvu konstitutivnu sjednicu novog saziva treba da sazove predsjednik Skupštine grada iz starog saziva, i to u roku od 30 dana od objavljivanja konačnih izbornih rezultata. S obzirom na to da su konačni rezultati proglašeni 15.12, za očekivati je da Konstitutivna sjednica bude održana prije 15.1.2021. godine

Nakon što se sazove konstitutivna skupština u novom sazivu, predsjedavanje, po poslovniku preuzima najstariji odbornik, a u radu mu pomažu dvojica najmlađih kolega. Vođenje Konstitutivne skupštine prezeće Smiljana Moravac-Babić iz PDP, uz pomoć Ivana Begića i Borivoja Obradovića.

PDP ima sedam odbornika u gradskoj Skupštini.

SNSD će zajedno sa DNS, Demosom, Ujedinjenom Srpskom i Socijalističkom partijom, i uz podršku Saše Čudića, imati 19 od ukupno 31 odbornika. PDP, stranka gradonačelnika Draška Stanivukovića, imaće, u koaliciji s Petkovićem i Lazićem, ukupno devet odbornika.

(Buka)

Ostavite komentar