POMOĆ: Srbija za budžetsku konsolidaciju Drvara daje 530.000 evra

0
168

Srbija će sa više od milion maraka pomoći konsolidaciju budžeta opštine Drvar, obećao je to šef srpske diplomatije Nikola Selaković nakon posjete ovoj lokalnoj zajednici.

Obnova i rekonstrukcija škola, domova kulture, zdravstvenih ustanova, saobraćajnica, javne rasvjete. Ovo su samo neki od projekata koje je u srpskim povratničkim opštinama u Federaciji BiH finansirala Srbija. To će biti i nastavljeno.

Realizacija dosadašnjih,ali i budućih infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za život građana opština sa većinskim srpskihm stanovništvom u Federaciji BiH koje je finansirala Srbija, bila je tema sastanka srpskog ministra inostranih poslova Nikole Selakovića i predstavnika ovih lokalnih zajednica u Drvaru.

Ovaj put dogovorena je finansijska pomoć budžetu drvarske opštine i finansiranje dječijeg vrtića Majka Hrabrost.

– Plate će se obezbjediti od Vlade Republike Srbije – navela je Dušica Runić, načelnica opštine Drvar.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković rekao je da će opština Drvar od države Srbije dobiti pomoć od 530.000 evra.

– Ovaj put novac je namenjen za budžetsku konsolidaciju – naglasio je Selaković.

Krajem ovog mjeseca najavljuje se zajednički sastanak predstavnika Srpske i Srbije na kojem će učestvovati i privredne komore gdje će biti razgovori o konkretnim infrastrukturnim projektima. Selaković obećava da će na ovo područje doći i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i regionom.

Na sastanku sa Selakovićem osim predstavnika opštine Drvar bili su i predstavnici Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca, Glamoča u Federaciji BiH i Istočnog Drvara , lokalne zajednice u Republici Srpskoj.

(RTRS)

Ostavite komentar