POSLIJE 10 GODINA: Pips, Chips & Videoclips objavili novi album “Vesna”

0
115

Ranije najavljen singlovima “Pariz” i “Većinom”, novi studijski album zagrebačkih Pipsa prvo je izdanje benda posle deset godina i nagrađivanog albuma ‘Walt’.

“Vesna” ima ukupno osam pesama, a muziku i tekst potpisuje frontmen Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Kaver albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u zagrebačkom studiju “Dan, Mrak”.

Na albumu su svirali i pevali Dubravko Ivaniš koji je uz vokal svirao i klavijature. Njih je svirao i Ivan Božanić uz gitaru, a na klavijaturama je i Marko Levanić koji je zadužen i za bas. Krunoslav Tomašinec je na gitari, Zdeslav Klarić na klaviru, a Pavle Gulić je svirao bubanj, dok se kao prateći vokali pojavljuju Ivana Starčević, Jadranka Ivaniš i Lucija Ivaniš.

Novi materijal Pipsa najavile su pesme “Pariz”, ljubavni singl koji se, kaže Dubravko Ivaniš, dotiče ključnih pitanja koja traže konkretne odgovore, i “Većinom” koji i otvara album. Sve je to dalo uvid u dugoočekivani studijski rad koji je upravo objavljen. Album “Vesna” objavljen je za „LAA“ i od danas dostupan na većini striming servisa i YT kanalu Pipsa.

Pipsi su poslednji put svirali u Beogradu pre osam godina u Domu omladine.

(nova.rs)

Ostavite komentar