POTRAGA: Migrant iz Maroka osumnjičen za ubistvo državljanina BiH u Ilidži

0
212

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo došli su do saznanja da se državljanin Maroka A.H. (34) nalazio u Barskoj ulici na Ilidži, gdje je u napadu jedno lice ubijeno, a dva povrijeđena.

Policija je do ovih saznanja došla radeći, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, na rasvjetljavanju i dokumentovanju sinoćnjeg događaja, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Iz sarajevske policije uputili su molbu građanima da eventualna saznanja o navedenom licu, odnosno njegovom kretanju ili mjestu boravka, dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo ili najbližoj policijskoj stanici.

Ogorčeni mještani Ilidže okupili su se danas u Maloj aleji kako bi osudili ubistvo u naselju Otes, koje su počinili migranti, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante s ulica.

Trojica migranata sinoć su u Barskoj ulici nožem napali mještane naselja Otes. U ovom napadu preminuo je državljanin BiH čiji su Jasmin Berović (36), dok su još dvije osobe povrijeđene.

(Agencije)

Ostavite komentar