POTRAŽIVANJA U FG „BIRAČ“: Za sve odgovore i postupanje nadležan stečajni upravnik

0
180

Zaključak Vlade Republike Srpske u vezi sa usvajanjem Informacije o prodaji potraživanja FG “Birač” u stečaju, koji je u  posljednje vrijeme  javnost tražila na uvid, objavljen je danas jednom blogu.

Potpisao ga je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović koji je i predsjedavao sednicom na kojoj je usvojena odluka o prihvatanju ponude fočanskog “Pavgorda” od 42,3 miliona KM za otkup potraživanja republičkih institucija u stečajnom postupku nad imovinom privrednog društva FG “Birač”.

Pažnja javnosti u posljednje vrijeme po pitanju situacije u “Alumini” usmjerava se prema Vladi Republike Srpske i premijeru Viškoviću.

Iz Vlade Srpske su za naš portal rekli da u skladu sa Zakonom o stečaju odgovore na sva pitanja u vezi sa prodajom potraživanja u FG “Birač” zainteresovana javnost treba potražiti kod stečajnog upravnika i naadležnog suda, u čijoj je isključivoj nadležnosti dalje odlučivanje vezano za potraživanja koja su bila predmet Informacije u Vladi.

Podsjećamo, danas se portalima i blogovima pojavio Zaključak Valde Republike Srpske u vezi sa spornim pitanjima, na kojem se može vidjeti potpis potpredsjednika Vlade Srpske Antona Kasipovića, koji je i predsjedavao sjednicom na kojoj je usvojena Informacija.

( N. Sp. )

Ostavite komentar