Potvrda kvalitetnog i predanog rada: Novo vrijedno priznanje za “Bemu”

0
204

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, dobila je plaketu povodom obilježavanja 120 godina postojanja Područne privredne komore Banjaluka, za podršku radu Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju.

Ovo je još jedno u nizu potpuno zasluženih priznanja za odgovoran, uspješan i kvalitetan rad Tvornice obuće “Bema”, koja sa Umičevićem niže samo uspjehe i uspijeva savladavati sve izazove teškog vremena za poslovanje.

Naime, na svečanosti koja je održana u Banskom dvoru, Područna privredna komora Banjaluka je svečanom akademijom obilježila 120 godina postojanja. Ovom prilikom su uručene plakete najuspješnijim kompanijama, pojedincima i institucijama, a među nagrađenima potpuno zasluženo se našla i Tvornica obuće „Bema“. Treba istaći kako ova fabrika iz godine u godinu postiže izuzetne poslovne rezultate, što je svakako najveća zasluga tehničkog direktora Marinka Umičevića kojem je ovo laskavo priznanje uručio Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka.

Među prvima na dobijenoj plaketi Marinku Umičeviću je čestitao Darko Savić, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske i Rukometnog saveza BiH.

U izjavi za Banjaluka.net, Umičević je rekao da je “Bema” dobitnik plakete za značajnu podršku u radu Komore i doprinos privrednom i društvenom razvoju.

“Želim da se zahvalim Komori na dugogodišnjoj uspješnoj saradnji, koja je prepoznala naš trud i rad. Ovo je još jedna u nizu potvrda kvalitetnog i predanog rada Tvornice obuće ‘Bema’. Želim da čestitam jubilej Privrednoj komori Banjaluka koja značajno doprinosi privrednom napretku Banjaluke i Republike Srpske”, rekao je Umičević.

Inače, “Bema”, koja ove godine obilježava 18 godina od osnivanja, je izrasla u uspješno i respektabilno preduzeće, te se sa punim pravom može reći da je jedan od lidera u proizvodnji obuće u Bosni i Hercegovini, ali i najveće preduzeće u Banjaluci.

U “Bemi” danas radi oko 1.200 radnika, koji proizvode obuću sa svjetske poznate kupce, a na domaćem tržištu ”Bema” se pozicionirala kao brend prepoznatljiv po kvalitetu i povoljnim cijenama. Godišnje proizvedu više od dva miliona cipela, a u prošloj godini imali su realizaciju preko 18 miliona KM. Za 18 godina rada plata u Tvornici obuće „Bema“ nije kasnila ni jedan dan , a Tvornica obuće „Bema“ nikom nije dužna jednog feninga, ni dobavljačima, ni radnicima.

Tako da je plaketa za uspješan rad i doprinos razvoju privrede Republike Srpske, koja je uručena Umičeviću i “Bemi”, apsolutno zaslužena.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar