Poznata imena članova DNS-a koji su napustili stranku u Banjaluci

0
236

Devet članova Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka istupilo je iz ove stranke.

Saopštenje o istupanju iz stranke potpisali su Bojan Pećanac, Nikola Knežević, Ljubo Ninković, Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

U saopštenju se navodi da su iz Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a ranije izašle Maja Jovanović i Božana Jokić, da je Ognjen Tadić izbačen, dok je Marko Aćić smijenjen.

Na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a, osim odluke o istupanju iz stranke, analizirani su rezultati izbora u Banjaluci, te je zaključeno da je u uslovima nevjerovatne opstrukcije dijela rukovodstva stranke ostvaren dobar izborni rezultat.

“Da predsjednik stranke usred izborne kampanje nije pozivao građane da glasaju za kandidate opozicije, poništavajući tako svoje odluke, ali i jednoglasnu odluku Predsjedništva DNS-a Banjaluka, taj rezultat bi bio i bolji”, naveli su iz Gradskog odbora DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je jedinstven slučaj u političkoj praksi da predsjednik jedne stranke poziva da se glasa za kandidate drugih stranaka, a ne za stranku čiji je predsjednik.

“Sa pritiscima i paušalnim ocjenama nastavilo se i poslije izbora, baš kao i sa praksom devalvacije svega što su ljudi u gradskom odboru radili i uradili i prije kampanje i u toku kampanje”, tvrde bivši članovi DNS-a Banjaluka.

U toku samo nekoliko nedjelja, ističe se u saopštenju, DNS se odrekao svojih politika i koalicionih partnera, a ostao je bez poslanika, velikog broja odbornika i postao politička grupacija koja treba da služi partikularnim interesima.

“To je negacija unutarstranačke demokratije koja je temelj DNS-a i jedina garancija da ćemo u našoj Republici živjeti onako kako sami biramo”, smatraju članovi koji su istupili iz DNS-a Banjaluka.

(Srna)

Ostavite komentar