Pozvao i nadležne da se uključe: Umičević javno podržao FK “Krupa”

0
245

Marinko Umičević, ugledni sportski radnik koji je nagažovan u više sportskih klubova I saveza, i čovjek koji je nadaleko poznat kao veliki donator sporta, uputio je javnu podršku Fudbalskom klubu “Krupa” i njegovom predsjedniku Drašku Iliću, u borbi za dobijanje licence za takmičenje u Premire ligi BiH.

“Svjedoci smo borbe i neizvjesnosti predsjednika Fudbalskog kluba “Krupa” gospodina Draška Ilića, inače uvaženog i poštovanog građanina, hoće li ekipa “Krupe” dobiti licencu”, rekao je Umičević.

Naime, FK “Krupa” nije dobio licencu na Prvostepenoj komisiji Fudbalskog saveza BiH, ali u taboru šampiona Republike Srpske nadaju da još ništa nije gotova.

“Odluka još nije konačna i ja se nadam da klub iz kanjona Vrbasa dobiti licencu na Drugostepenoj komisiji FS BiH. Apelujem da se sada uključe svi i pruže podršku, od gradonačelnika Draška Stanivukovića, FK “Borac” i Fudbalskog saveza RS. Ako “Krupa” ima želju neka igra polusezonu na gradskom stadionu. Ako Inter i Milan mogu igrati na istom stadionu što ne bi mogli FK “Krupa” i FK “Borac”. To je bio slučaj i sa RK “Borac” i RK “Mladost”, rekao je ovaj priznati sportski radnik i dodao da je licencu za igranje u m:tel Premijer ligi BiH dobio vicešampion Republike Srpske, “Zvijezda 09” iz Etno-sela “Stanišić”, a prvak Krupa nije.

“Grad Banjaluka i Vlada RS ne bi trebalo da dozvole tu diskriminaciju, jer tu nema sreće, ko drugom jamu kopa sam u nju upada. Moja puna podrška FK “Krupa” i apelujem i na ostale da se javno oglase i pruže podršku. Ćutanje znači da podržavate sadašnju situaciju.

Stadion u Banjaluci je gradski stadion i trebalo bi omogućiti Krupi da može da igra u svom gradu. Kao odbornik u Skupštini grada tražim od Grada da se uključi. Ako je “Borac” igrao u Novom Gradu, što ne bi “Krupa” na gradskom stadionu. Uostalom “Borac” je trenirao i u Krupi, vrijeme je da vrati „dug“”, poručio je Umičević, koji je i odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

N.Sp.

Ostavite komentar