Preminula Ljiljana Bulatović, novinarka i spisateljka

0
245

Ljiljana Bulatović Medić, dugogodišnji novinar i autor više knjiga o stradanju Srba u BiH i na Kosovu i Metohiji, preminula je u 84. godini života u Beogradu, saznaje RT Balkan.

Bulatović je rođena u Tomaševu kod Bijelog Polja, a od 1975. godine radila je kao novinar i urednik u više redakcija: “Ekspres politika”, “Ilustrovana politika”, kao i dopisnik više stranih medija.

Bila član više novinarskih i književnih udruženja: od Udruženja književnika Srbije, saveza pisaca Rusije, do počasnog člana Udruženja pisaca “Desanka Maksimović” iz Toronta.

Autor je više autentičnih svedočanstava iz ratova devedesetih, a posebno knjiga o Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću. Jedan je od osnivača i član Međunarodnog odbora za istinu o dr Radovanu Karadžiću, a poslednjih decenija svog života posvetila je razotkrivanju laži o događajima tokom rata u BiH, a posebno događajima u Srebrenici, zbog čega je često bila na meti kritika i verbalnih napada bošnjačkih šovinista.

Dobitnik je više prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada među kojima se izdvajaju “Zlatni vitez”, “Zlatno pero” i mnoge druge.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Ostavite komentar