PRILIKA ZA POSAO: „Bema“ raspisuje konkurs za prijem 200 radnika

0
314

Tvornica obuće „Bema“ Banjaluka, koja je jedno od najuspješnijih i najvećih preduzeća u Banjaluci i šire, a na čijem je čelu ugledni privrednik Marinko Umičević, raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Banjaluci i 100 radnika u pogonu Mrkonjić Gradu.

U izjavi za banjaluka.net Umičević je najavio da se na konkurs za rad u “Bemi” mogu prijaviti radnici sa osnovnom školom ili bilo kojom srednjom školom.

“Nažalost, nismo se prijavili na konkurs koji je raspisao Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, jer su uslovi nepovoljni. Trebalo bi da odmah primimo na neodređeno radnika kojeg nikada nismo ni vidjeli, a imamo jako loša iskustva jer je ovo industrija koja popunjava kućni budžet i tzv. „protočni bojler“. Radnik dođe u „Bemu“, pa čeka šansu da ode negdje dalje.

Doduše, velika većina radnika ostane , tako da ćemo mi sami finansirati zapošljavanje”, rekao je Umičević i dodao da probni rad traje pet dana. Umičević je naveo da ako u Banjaluci na birou ima oko 2.500 ljudi sa osnovnom školom, “Bema” im nudi priliku i šansu da rade.

Inače, “Bema” je sa Umičevićem na čelu uspjela da u svakom pogledu izazovnu 2021. godinu, u nikad težim uslovima, završi nikad uspješnije. Uz sve probleme koje je stvorila pandemija korona virusa, koja je uzrokovala bolovanja, odsustva i izostanke, “Bema” je kroz lon posao koji radi oko 1.200 radnika uspjela da napravi više od dva miliona pari obuće i realizaciju veću od 18 miliona KM, te je postala značajan partner za Grad Banjaluku i opštinu Mrkonjić Grad, ali i za Jezero, Šipovo i Ribnik odakle imaju zaposlene radnike, te pokazala i dokazala da je izrasla u privrednog giganta.

Pored toga, “Bema” i Umičević su bezboj puta do sada pokazali da misle na svoje radnike, što je posebno vodljivo kroz različite pomoći i podrške radnicima, donacije, stimulacije i slično, a tako će biti i ubuduće, jer su upravo radnici najveći resurs “Beme”.

(N.Sp.)

Ostavite komentar