Prirodni “BX Kamen” za veličanstven izgled vaše kuhinje

0
355

Kuhinja je svakako jedna od najkorisnijih prostorija, središte aktivnosti većine domova, a ako govorimo o kombinovanju prostora kuhinje i trpezarije, onda ona postaje utočište za cijelu porodicu.

Takvi prostori, sa povećanim funkcionalnim opterećenjem trebaju odgovarajući enterijer. Dizajneri širom svijeta ne prestaju smišljati nove vrste obrade namještaja i pomoćnih prostora za kuhinje.

Postoji više materijala koji se mogu koristiti za radne ploče i ostale elemente u kuhinji, ali ni jedan nema toliko širok spektar prednosti kao prirodni kamen.

Prirodni kamen je najjači, najpouzdaniji i izdržljiviji materijal koji je savršen za završnu obradu prostorija s visokom vlagom, naglim promjenama temperature i povećanim mehaničkim oštećenjima.

Kombinacija kamenih završnih obrada s drvenim površinama i komadima namještaja jedan je od najčešćih trikova u dizajnu enterijera. Ova dva prirodna materijala dizajnirana su za međusobnu interakciju i sastavljanje.

Ukoliko planirate rekonstrukciju kuhinje “BX Kamen” je prava adresa za vas.

Radna ploča od prirodnog kamena postala je hit u dizajnu enterijera. Kuhinjske radne ploče moraju biti estetske i praktične, izdržljive i udobne. Međutim, nisu svi atraktivni materijali prikladni za korištenje i pouzdani.

Naš savjet je da odaberete prirodni “BX Kamen” u kojem se veličanstveni izgled kombinuje sa sigurno visokom snagom. Pultovi od prirodnog “BX Kamena” uvijek će izgledati plemenito i luksuzno.

Neda Oroz, menadžer prodaje u “BX Kamenu” kaže da je standardno da je kuhinjska ploča polirana do sjaja, ali da se danas sve više traže mat varijante.

“Iako je polirani kamen najčešći izbor za izradu radnih ploča u kuhinji, kupci se sve više okreću i mat varijantama, tako da je naš četkani kamen pravo rješenje. Polirani kamen je svakako najjednostavniji za održavanje, a s obzirom na kvalitet i osobine našeg kamena dovoljno je da se čisti samo običnom vodom”, kazala je Oroz i dodala da kupci ne moraju brinuti o flekama ili bilo kakvim oštećenjima.

“BX Kamen” kupcima daje mogućnost izrade ploča po mjerama, rezanje otvora za sudopere i ploče za kuvanje, ali i druge otvore.

“Debljine u kojima se izrađuju ploče su uglavnom 2 i 3cm, a u našu cijenu je uključena obrada ivica ploče”, kaže Oroz.

Ukoliko vam je lakoća održavanja na prvom mjestu, polirana površina bi trebala biti vaš konačni izbor. Živopisna paleta boja, te velika otpornost i trajnost kamenih ploča sasvim sigurno će obogatiti vašu kuhinju i podići prodajnu vrijednost vašeg doma.

Ploče od prirodnog “BX Kamena” se razlikuju jedna od druge, jer je u prirodi nemoguće pronači dvije identične ploče.

Njega površine kamena nije teška, može podnijeti ne samo višak vlage, već i djelovanje hemijskih sredstava za čišćenje.

Još jedan primjer ukrašavanja kamenom pored radnog prostora, je i površina oko peći, koja mijenja izgled klasične kuhinje, unoseći u unutrašnjost trenutak bliskosti s prirodom i njenim materijalima.

Završna obrada peći sa prirodnim “BX Kamenom” savršeno se uklapa u lagani enterijer moderne kuhinje.

Čak i u malim kuhinjama može biti mjesta za ukrasne površine s kamenom. Ponekad kamen djeluje kao središte kuhinjskog prostora, ali je takođe i predodređen za ulogu neutralnog elementa ili pozadine za svjetlije predmete.

Kad se prirodni materijali pojave u modernom enterijeru unutrašnjost postaje nevjerovatno zanimljiva, posebna i pamtljiva.

Takođe jedno od zanimljivih dizajnerskih rješenja može biti oblaganje prirodnim “BX Kamenom” jednog od zidova kuhinje kao naglašena površina. Ako veličina kuhinje dopušta, tada nekoliko površina može proći doradu kamena, sve ovisi o odabranoj paleti boja, lokaciji namještaja, obilju prirodne i umjetne rasvjete.

Jedan od originalnih načina ukrašavanja prostora oko prozora može biti oblaganje površina prirodnim kamenom različitih nijansi.

Najtrajniji materijal za završetak kuhinje je prirodni kamen. Zahvaljujući ovom materijalu vaša kuhinja imaće neobičan izgled poslije decenija. “BX Kamen” bira praktičnog vlasnika koji ne želi da vrši kozmetičke prepravke svake godine. Ako ste vi jedan od njih kontaktirajte “BX Kamen”. Nalaze se u okolini Jajca, a sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona 063 943 981, kao i na sajtu „BX Kamen“, te na njihovom Fejsbuk i Instagram profilu.

(PR)

 

 

 

Ostavite komentar