PROMJENA: Umjesto Miroslava Miškovića, “Deltu” će voditi Milka Vojvodić

0
258

Kompanija Delta holding od juna imaće novog izvršnog direktora, posle promene organizacije menadžmenta i odluke vlasnika Miroslava Miškovića da se povuče iz operativnog poslovanja kompanije. Nova izvršna direktorka Delta holdinga od 1. juna biće Milka Vojvodić.

Milka Vojvodić je trenutno na poziciji višeg potpredsednika Delta holdinga za ekonomiju i finansije i važi za dugogodišnjeg saradnika od poverenja Miroslava Miškovića, piše sajt bizlife.rs.

Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Stručne prakse je pohađala u Barclays Bank London i Royal Bank of Scotland.

Po završetku studija odmah se zapošljava u tadašnju Službu društvenog knjigovodstva (SDK) u kojoj je radila do prelaska u Delta Holding 1991. godine.

U periodu od 2005. do 2011. godine bila je na poziciji generalnog direktora Delta M Grupe gde je, pored upravljačke uloge, imala i ključnu ulogu u oblastima finansiranja, finansijskog i kapitalnog planiranja, godišnjeg budžetiranja i upravljanja sredstvima kompanije.

Od 1994. do 2005. obavljala je funkciju finansijskog direktora, zatim od 1995. pomoćnika generalnog direktora za finansije Delta M, te od 1999. pomoćnika generalnog direktora za ekonomske odnose kompanije Delta M.

Govori engleski jezik, udata je i majka jednog sina.

Osnivač i vlasnik kompanije Delta holding Miroslav Mišković povlači se od 1. juna iz operativnog upravljanja kompanijom.

Kako je saopšteno iz Delta holdinga, od 1. juna na snagu stupa nova organizacija menadžmenta kompanije po kojoj će, umesto predsednika kompanije i Borda direktora, kompanijom rukovoditi Upravni odbor i Izvršni odbor na čijem će čelu biti Milka Vojvodić.

Miroslav Mišković, dosadašnji predsednik Delta Holdinga, ubuduće će obavljati funkciju predsednika Upravnog odbora.

(nova.rs)

Ostavite komentar