“SAD nikad neće moći strateški da poraze Rusiju”

0
68

Svaki pokušaj podsticanja neprijateljstva, nepovjerenja i ksenofobije, kao i bilo kakve provokacije i agresivnog postupka usmjerenih protiv Rusije, osuđen je na propast, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

– Uvjeren sam da su svi pokušaji da se među nama posije sjeme neprijateljstva, nepovjerenja i ksenofobije, kao i bilo kakve provokacije i agresivnog postupka usmjerenih protiv Rusije, osuđeni na propast, zato što smo ujedinjen narod koji vezuju zajednička istorija i bratske veze prijateljstva i međusobnog razumijevanja – rekao je Putin u obraćanju Forumu naroda Rusije.

On je naveo da je ključni zadatak obezbjeđivanje međuetničkog mira i harmonije, jačanje kulture i tradicionalnih vrijednosti.

– Različitost jezika, vjera i običaja je pravo bogatstvo našeg naroda. Stoga država poklanja veliku pažnju očuvanju identiteta svakog naroda Rusije. Ključni, sudbonosni zadatak bio je i ostaje da se obezbjedi međuetnički mir i harmonija u zemlji, jačanjem naše kulture i tradicionalnih vrijednosti – naglasio je Putin.

Zaharova: SAD nikad neće moći strateški da poraze Rusiju

SAD nikad neće moći strateški da poraze Rusiju, koja odbacuje novi paket američkih sankcija ruskim kompanijama, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je za televiziju “Rusija-24” rekla da su nove sankcije nastavak politike pokušaja nanošenja strateškog poraza Rusiji, prenijela je RIA Novosti.

– Moraće uzaludno da čekaju godinama da se to dogodi – rekla je ona.

Zaharova je napomenula da SAD “svake godine izmisle nešto novo” i da je to “ili zastrašivanje ili nešto drugo”, a sada je “strateški poraz”.

– To se nikada neće dogoditi – naglasila je Zaharova.

SAD uvele su juče nove antiruske sankcije za 37 fizičkih i 192 pravna lica, zbog njihove navodne uloge u “štetnim aktivnostima ruske vlade”, podsjetio je Rojters.

Ostavite komentar