Sarajevo poklonilo Banjaluci igralište, a Banjaluka Sarajevu česmu

0
202

Danas su se prvi put nakon 27 godina zvanično sastali gradonačelnici dva najveća grada BiH, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivukovića i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, je kazao da su došla nova vremena u državu.

“Kada bi neko rekao da se na zvaničan sastanak dva gradonačelnika čekalo 27. godina, to se prosto čini nevjerovatnim. Ovaj sastanak ima istorijski trenutak”, kazao je Stanivuković.

On je istakao da je ponosan što je domaćin značajno ljudskog susreta.

“Prijateljstvo i saradnja je imperativ. Mi želimo pokazati da možemo biti drugačiji odnosu na politike iz proteklih 30 godina'”, kazao je Stanivuković.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, kazala je da oni danas ispisuju stranice istorije.

“Ja bih rekla da je 27 godina previše dug period koji je prošao bez zvaničnog susreta dva prekrasna bosanskohercegovačka grada, Sarajeva i Banjaluke”, rekla je Karićeva.

Ona je kazala da će tražiti ono što ih spaja, ono što već godinama i generacijama spaja građane i građanke.

“Zašto pored toliko prekrasnih sličnosti koje nas spajaju tražimo različitosti. Mi smo gradonačelnici koji žele ići naprijed”, rekla je Karićeva

Istakli su da će ulagati u mlade ljude, te da trebaju biti dašak promjena.

Gradonačelnica Sarajeva je kazala i da Grad Sarajevo gradu Banjaluci poklanja dječji park sa opremljenim dječjim igralištem.

Zajedno su otvorili i prvu humanu česmu u Banjaluci koju je Banjaluka simbolično poklonila Sarajevu.

Namjera je da se ista česma postavi i u Sarajevu.

“Postavili smo česmu u čast vašeg dolaska. To je humana česma, iz jedne piju odrasli, druga je za djecu, a treća je prilagođena licima s invaliditetom. To je naša poruka da pravimo i RS i BiH gdje svi mogu da žive kao ljudi. Namjera je da se ista česma postavi i u Sarajevu”, rekao je Stanivuković.

(Nezavisne.com)

Ostavite komentar