ŠAROVIĆ: Nedopustivo prekrajanje volje građana u Derventi

0
215

Zbog prekrajanja stvarne izborne volje građana glasovima putem pošte u Derventi i drugim sredinama SDS će pokrenuti pravnu i političku borbu, uključujući izmjene izbornog zakona i ukidanje glasanja putem pošte, izjavio je danas u Derventi Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović je rekao da je Derventa najupečatljiviji primer kako se izborna volja građana može prekrojiti i poručio da se ta praksa mora zaustaviti.

„Danas smo u Derventi kako bi ukazali na svojevrsnu izbornu krađu koja se desila u ovom gradu, gdje je Vlado Kovačević, kandidat SDS, pobijedio glasovima građana Dervente, ali je krađom glasova koji su došli iz susjedne Hrvatske, odnosno glasovima poštom, ta izborna volja građana prekrojena“, naveo je Šarović.

On kaže da su dešavanja u Derventi obilježila ove izbore i da je to SDS ponukalo da krene u pravnu i političku bitku kako bi ukazali na sve ono što se dešava sa glasanjem putem pošte.

„Derventa je svakako najupečatiljiviji primjer zbog kojeg će biti pokrenute različiti inicijative uključujući i našu za izmjene izbornog zakona i ukidanje glasanja putem pošte.

Na današnjem sastanku smo zaključili i da ćemo tražiti i da ovaj slučaj ide u pravcu procesuiranja onih koji su kriminalnim radnjama prekrojili volju građana“, istakao je Šarović.

On je rekao da je Vlado Kovačević za SDS regularno izabrani legitimni načelnik Dervente kojeg su izabrali njeni građani.

„Bitku da to dokažemo ćemo nastaviti i vjerovatno ćemo, kada se za to steknu uslovi, ići u opozivi onog ko je nezasluženo došao do mjesta načelnika“, naveo je Šarović.

Vlado Kovačević, kandidat SDS za načelnika Dervente, je rekao da su njegovi sugrađani na izborima rekli da nisu za postojeću vlast i da su jasno rekli koga žele.

„Ljudi koji žive i rade u Derventi su poslali jasnu poruku da ne žele vlast koja je članove njihovih porodica iselila iz Dervente i koja je uništila zdravstvo i školstvo, ali je njihova volja prekrojena glasovima putem pošte“naveo je Kovačević.

On je podsjetio na malverzacije koje su pratile prijavljivanje za glasanjem putem pošte.

„Mnogi naši sugrađani su prijavljivali da su mimo svoje volje prijavljeni na adrese, najčešće u Hrvatskoj i Srbiji, te da su zloupotrebljena njihova lična dokumenta za glasanje putem pošte“, kazao je Kovačević.

On je izrazio očekivanje da će istražni organi raditi na tome da pronađu ko je radio te radnje, naglašavajući da je volja građana u Derventi promijenjena upravo zahvaljujući njima.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar