SASTANAK SDS – PDP: Stvoriti priliku za promjenu vlasti i prije izbora 2022.

0
216

Stvaraćemo priliku za promjenu skupštinske većine i Vlade Republike Srpske, odnosno promjenu vlasti i prije 2022. godine.

Ovo je jedan od zaključaka današnjeg sastanka delegacija SDS i PDP predvođenih predsjednicima dvije stranke.

Lider SDS Mirko Šarović je nakon sastanka istakao da je saradnja Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa u proteklom periodu bila veoma dobra, dala pozitivne rezultate i da će tu saradnju intenzivirati tokom ove i naredne godine s ciljem pobjede na Opštim izborima 2022. godine.

Šarović je istakao da su promjene koje su u Banjaluci i Bijeljini donijeli Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović, koji su prisustvovali sastanku, veoma pozitivne, a da su takve promjene potrebne u cijeloj Republici Srpskoj.

– Fokus današnjeg sastanka je bila politička situacija u Republici Srpskoj i mogućnost promjene vlasti za koju smo ocijenili da je slaba i da je neophodna promjena. Svoje aktivnosti smo usmjerili u tom pravcu i stvaraćemo priliku za promjenu skupštinske većine i Vlade Republike Srpske, odnosno promjenu vlasti i prije 2022. godine – rekao je Šarović.

On je dodao da će SDS i PDP tražiti partnere i u drugim strankama, kao što je DNS, ali i druge, jer kako kaže, ima dovoljno onih koje vide neophodnost za promjenama u Republici Srpskoj.

Šarović je vlast na nivou zajedničkih institucija BiH ocijenio kao najgoru ikada, te da će aktivnosti biti usmjerene i u pravcu promjene vlasti na tom nivou, ali da su prioritet promjene u Republici Srpskoj.

Predsjednik PDP Branislav Borenović je rekao da su PDP i SDS iskreni sagovornici i partneri koji žele dobro Republici Srpskoj, na kojoma je velika odgovornost da kroz intenzivan rad pokažu da su suštinske promjene moguće, što se, kako kaže, pokazalo mogućim u Banjaluci i Bijeljini sa novoizabranim gradonačelnicima Stanivukovićem i Petrovićem.

– Efekti rada Vlade Republike Srpske, ali i Savjeta ministara BiH su izuzetno loši. Nastavlja se sveopšte zaduživanje, dok su zloupotreba javnih resursa, povećavanje privilegija vladajućoj eliti, nepotizam i javna korupcija i dalje sveprisutni. Svojim nečinjenjem, neefikasnošću i netransparentnim radom Vlada čini veliku štetu građanima Republike Srpske – rekao je Borenović, istakavši da su PDP i SDS saglasni da je promjena vlasti neophodna.

– Potrebna nam je obnova – i ekonomska i demografska, ali prije svega moralna obnova Republike Srpske. SDS i PDP imaju kompatabilne programe i naši timovi će intenzivno raditi da predstavimo jedan sveobuhvatan plan ekonomskog oporavka – rekao je Borenović.

Istakao je da su SDS i PDP dogovorili zajednički nastup na izborima 2022. godine i da će imati zajedničke kandidate za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Okosnicu tih kandidatura će činiti SDS i PDP i to bez ličnih sujeta, nego u zajedničkom cilju da najbolji pobijede, da se vrati nada i povjerenje u institucije i pokaže da može bolje i pravednije – kaže Borenović.

Dodao je spremnost da se obave razgovori sa svim strankama, pokretima i pojedincima koji imaju nesporan opozicioni politički angažman i spremnost za promjene u Republici Srpskoj i BiH.

– Posvećeni smo jednom cilju: da Republika Srpska bude mjesto gdje se dobro živi, da ima posla, pravde i dostojanstva za sve njene građane – zaključio je Borenović.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar