Šeki Turković otvorio dušu, priznao da jedva preživljava: “Nekako se koprcam”

0
53

Folker Šeki Turković (70) uveliko je u penziji, a ne odustaje od svog posla, koji, kako ističe, voli više od ičega.

Šeki ističe da je zvanično u penziji već 14 godina.

“Otišao sam u penziju 2009. godine, dobio status umetnika. Penzionisali su me, ali to je neka mala penzija od 30.000 dinara”,  kazao je on.

Ne krije da je teško živjeti sa penzijom koja iznosi toliko.

“Vrlo je teško. Da mi nije još mikrofona, veruj mi, pitao bih se kako da preživim. Ali ja se nekako koprcam”, priznao je Šaki za “Grand”.

“Devedesetih godina sam bio među dva pevača u Jugoslaviji po broju tiraža i popularnosti, ali prokleti rat je učinio mnogo toga. Nisam se interesovao i trudio da odem na bilo koju stranu, ostao sam onaj čovek koji sam bio u bivšoj Jugi. Ponosan sam što sam pevač iz eks Jugoslavije. Moja popularnost je onda bila tu i tamo, sve je bilo zaboravljeno i koliko sam prodavao ploča, ma sve”,  rekao je Šeki.

“Ja sam čovek dobre duše, ali za sebe nisam valjao. Imao sam dobre saradnike, velike hitove i dan danas se moji hitovi slušaju i ja se time ponosim, ali to nije dovoljno. Čovek treba da bude uporan i da se bori za sebe, a ja to ne znam. Skromnost je moja vrlina, ali to nije dobro. Da sam malo bio uporniji… U ovoj državi ako nemaš ljude, nemaš vezu, ti si mrtav čovek”.

Ostavite komentar