SJAJAN POSAO MARINKA UMIČEVIĆA: Dogovoren sponzor reprezentacije i lige, te prostorije za Rukometni savez BiH

0
198

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza BiH, još jednom je pokazao i dokazao koliko mu je stalo do napretka rukometnog sporta ne samo u Republici Srpskoj već i u BiH.

Agilni predsjednik ovog saveza čije je sjedište u Sarajevu obavio je razgovor sa rukovodstvom kompanije “BH Telekom” i tom prilikom dogovorio nastavak saradnje. Osim činjenice što će ostati uz reprezentaciju, “BH Telekom” biće i sponzor Premijer lige za rukometaše i rukometašice.

“Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo i u najskorije vrijeme menadžment “BH Telekoma” dostaviće ugovor na dvije i po godine čija će vrijednost iznositi milon maraka plus 100.000 bonusa”, istakao je Umičević sa kojim su u delegaciji bili i Mensur Sinanović, Vojislav Rađa, Alija Hasić i Lejla Čengić.

Pored toga, dobar posao prilikom svog boravka u Sarajevu, Umičević je napravio i sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Fudbalskog saveza BiH.

“Razgovarali smo o mogućnostima da Rukometni savez BiH dobije prostorije u Fudbalskom savezu BiH i moram istaći da je gospodin Vico Zeljković izrazio spremnost da nam pomogne. Ne samo kada je riječ o prostorijama već i da nam obezbijedi autobus za žensku „A“ reprezentaciju koju u junu tekuće godine u Grčkoj očekuju predkvalifikacije za odlazak na Prvenstvo Evrope. Prijatno sam iznenađen koliko je pokazao spremnost i želju da pomogne rukometni sport BiH i na tome mu jedno veliko hvala”, dodao je Umičević.

Umičević je svoj boravak u Sarajevu, u kojem je održao niz uspješnih sastanaka, iskoristio i da posjeti Olimpijski komitet BiH sa čijim vodećim ljudima ima sjajnu saradnju.

“Upoznali smo naše prijatelje iz Olimpijskog komitetima sa svim našim problemima, počev od teške novčane situacija, pa do problema sa poreskim brojem. Poseban akcenat je bila reprezenatacija i jasno smo istakli da ona mora biti državni projekat, jer osim rukometaša koji su obezbijedili plasman na evropski šampionat to su još učinili odbojkašice, košarkašice i košarkaši, futsal reprezentacija…Sve je manje novca, a treba obezbijediti pripreme i sve ostalo što je neophodno da reprezentacija može u miru da radi. Biće jedan zajednički sastanak, i to, poslije završetke Ljetnjih Olimpijskih igara koje se ove godine održavaju u Japanu”, zaključio je Umičević.

(N.Sp)

Ostavite komentar