SJEDNICA GLAVNOG ODBORA: SNP ulazi u manjinsku vladu CG, imaće šest ministara

0
209

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) dvotrećinskom većinom prihvatio je da ta stranka bude deo manjinske vlade u kojoj će biti i Socijaldemokratska partija (SDP).

Za tu odluku glasala su 103 člana Glavnog odbora, 20 je bilo protiv, dok pet članova nije glasalo, saopštio je posle sednice funkcioner SNP Darko Stojanović.

On je istakao da je partija pokazala demokratski kapacitet i ozbiljnost stranke koja već 24 godine deluje u Crnoj Gori, prenosi RTCG.

Naveo je i da se razgovaralo o kandidatima za ministre u budućoj vladi i o funkciji predsednika Skupštine, ali nije želeo da govori o imenima, jer je dogovoreno da mandatar Dritan Abazović predstaviti sastav vlade.

Stojanović nije mogao da precizira kada će Skupštini biti upućena inicijativa za izbor nove vlade.

Mislim da će se to desiti narednih dana i očekujem da ćemo nakon Uskrsa verovatno imati sednicu Skupštine i formiranje vlade, kazao je Stojanović.

Personalna rješenja

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kandidat je za vicepremijera i ministra poljoprivrede u novoj vladi.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, Dragoslav Šćekić, sadašnji direktor Fonda za zdravstveno osiguranje preuzeće Ministarstvo zdravlja, dok bi advokat Marko Kovač ispred te partije trebao da bude ministar pravde.

Kandidat za ministra sporta je Vasilije Lalošević, dok bi Aleksandar Damjanović trebao da obavlja funkciju ministra finansija.

Kandidat za resor Ministarstva prosvjete je član Predsjedništva SNP-a, profesor ruskog jezika i književnosti i magistar pedagoških nauka Miomir Vojinović.

(Agencije, vijesti.me)

Ostavite komentar