SKUPŠTINA U PLAMENU: U parlamentu Južne Afrike dva požara za 48 sati

0
329

Drugi požar u samo dva dana izbio je u zgradi Narodne skupštine Južnoafričke Republike u Cape Townu, potvrdile su lokalne vlasti u ponedjeljak popodne, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Poražavajuće. Uznemirujuće. Neobjašnjivo. Novi požar je upravo izbio na krovu zgrade Narodne skupštine. Vatrogasna pojačanja su angažovana. Bitka će biti dobijena”, kazao je portparol Narodne skupštine Moloto Mothapo na Twitteru uz video na kojem se vidi krov zgrade u plamenu.

Mothapo je napomenuo da se vatrogasci skoro dva dana bore protiv prvog požara koji je izbio u nedjelju.

U zgradi Narodne skupštine u nedjelju je uočen plamen, a tamni oblak dima mogao se kasnije vidjeti na snimcima koji su objavili lokalni mediji.

Vatra je uništila treći sprat stare montažne zgrade, u kojoj su se također nalazili kancelarijski prostor i fiskulturna sala.

Na video snimku uživo emitovanom na lokalnoj televiziji u ponedjeljak vidi se kako vatrogasci pokušavaju ugasiti plamen na krovu.

Policija je u nedjelju saopćila da je uhapsila 49-godišnjeg osumnjičenog za izazivanje požara i da se očekuje da će se pojaviti pred sudom u utorak. Suočen je s optužbama za provalu i krađu, kao i za podmetanje požara.

(AA)

Ostavite komentar