Smiljanić: U sindikalnom članstvu više od 7.000 radnika

0
144

U oblasti metalske industrije i rudarstva Republike Srpske zaposleno je 15.000 radnika, od kojih su 7.000 članovi Granskog sindikata u ovoj oblasti organizovanih u 30 sindikalnih organizacija, rekao je danas u Zvorniku predsjednik Sindikata metalske industrije i rudarstva Radenko Smiljanić.

Nakon sastanka Republičkog odbora Sindikata metalske industrije i rudarstva Republike Srpske, Smiljanić je rekao novinarima da je ponosan što se u ovom sindikatu, između ostalih, nalaze zvornička kompanija “Alumina” i Rudnik i termoelektrana “Stanari” koji su prošle godine ostvarili ukupan prihod veći od 650 miliona KM.

On je naglasio da je u ove dvije kompanije zaposleno više od 2.500 radnika, sa zaradama znatno većim iznad republičkog prosjeka.

Smiljanić je rekao da su na dnevnom redu sjednice imali presjek stanja u metalskoj industriji, te da su razgovarali pojedinačno o svakoj kompanije i susreli se sa problematikom koja prati poslovanje tih kompanija u Republici Srpskoj.

“Imamo dobrih primjera u poslovanju, prije svega `Alumine` i Rudnika i termolelektrane `Stanari`, ali isto tako ima firmi koje su u problemima pa su i dalje sa isplatom plata na zakonskom minimumu, kao i onih koje imaju poteškoća da se uklope u taj minimum”, rekao je Smiljanić.

Smiljanić smatra da je neophodno da se u narednom periodu vrati povjerenje radnika u Sindikat, da se jedinstvo koje je nekada postojalo u Sindikatu vrati na zadovoljavajući nivo i, naravno, da Sindikat uvijek bude na strani radnika, pa i u najtežim situacijama.

“Sindikat je jedini oslonac koji može da stane uz radnike i ako nema povjerenja između Sindikata i radnika onda je to veliki problem”, rekao je Smiljanić i dodao da je veoma bitno da povjerenje radnika u Sindikat ostane na zadovoljavajućem nivou.

Govoreći o visini najniže plate, Smiljanić je rekao da se Sindikat, u ovom inflatornom kretanju cijena, mora i dalje boriti da kretanje plata bude u korist radnika.

Smiljanić smatra da primanja radnika moraju biti usklađena sa njihovim životnim potrebama, jer je to, između ostalog, i način da poslodavci imaju zadovoljne radnike svih profila i kvalifikacija, a ne da ostanu bez radne snage koja odlazi u druge zemlje, najčešće zbog niskih primanja.

(Srna/A.M.)

Ostavite komentar