Soros kupuje akcije “Tesle”, a smanjuje udio u kompaniji “Zoom”

0
265

Čak i kada su akcije kompanije “Tesla“ potonule prošle godine, činilo se da je milijarder investitor Džordž Soros pronašao nešto što mu se dopalo u ovom proizvođaču električnih vozila, kao i u nekim drugim akcijama koje su loše prolazile na tržištu kada se godina bližila kraju.

Njegov “Soros menadžment fond“ kupio je 242.399 akcija “Tesle“ tokom četvrtog kvartala, prema izveštaju tog fonda, što je povećanje od otprilike 270 odsto, čime je ukupan vlasnički udeo fonda dostigao 332.046 “Teslinih“ akcija.

“Tesline“ akcije porasle su za 0,2 odsto nakon završetka trgovanja u ponedeljak.

Taj potez usledio je pošto je sve više analitičara postalo frustrirano zbog poteza “Teslinog“ izvršnog direktora Ilona Maska, nakon što je kupio “Twitter“ u oktobru. Mnogi na Volstritu su na tu akviziciju gledali kao na odvraćanje pažnje od vođenja “Tesle“, koja se suočava sa velikim pitanjima o konkurenciji.

Tokom četvrtog kvartala, Sorosov fond je takođe kupio 500.000 akcija “Cathie Wood’s Ark Innovation“, čiji je najveći holding “Tesla“, a čija je vrednost padala tokom cele 2022. godine.

Međutim, dok se Mask pripremao da preuzme uzde “Twittera”, izveštaji pokazuju da je Soros prodao svoj deo akcija te društvene mreže. Tokom tog vremena, on je takođe rasteretio svoju poziciju u kompaniji “Zoom“, glavnom komunikacionom kanalu iz doba pandemije.

(ekspres.net)

Ostavite komentar