Srbija ima pjesmu koja je pravi svjetski hit (VIDEO)

0
92

Pjevačici iz Srbije za koju vjerovatno niste čuli ako imate više od 30 godina uspjelo je ove godine snimiti svjetski hit.

Teya Dora u martu ove godine objavila je pjesmu Džanum koja je nakon niza okolnosti postala ultimativni TikTok hit. I svjetski hit.

Pjesmu Džanum čuli ste u bezbroj reelsa na Facebooku i Instagramu kao i u mnoštvu TIkTok videa. Na YouTubeu je za devet mjeseci skupila nevjerovatnih 62 miliona pregleda, a posebna TikTok verzija skupila je deset miliona pregleda.

Džanum (turski izraz “dušo moja” op.a.) osvojio je svijet za samo nekoliko tjedana, a mnogi nemaju pojma da je nastao u Srbiji.

Pjesmu Džanum napisala je sama Teya Dora, odnosno Teodora Pavlovska s Lukom Jovanovićem i Slobodanom Veljkovićem Cobyjem za seriju Južni vetar. Iako je brzo postala hit u Srbiji, pjesma se probila na globalni TikTok nakon tragičnih događaja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar nakon što je 13-godišnji dječak ubio devetoro učenika i čovjeka koji je radio u osiguranju škole, podsjeća Index..

Pjesmom Džanum bili su podvučeni brojni emotivni videi na TikToku te je pjesma brzo postala globalni hit.

Džanum je nastavila svoj put i nakon pucnjave u Ribnikaru te je gotovo cijele godine bila popularna na TikToku. Po svim parametrima, pjesma je svjetski hit.

Ko je Teya Dora?

Teodora Pavlovska rođena je 1992. godine u Boru u istočnoj Srbiji. Muzikom se bavi od malena, a do sada je komponovala i pisala pjesme za brojne srpske zvijezde.

Sa 17 godina otišla je u SAD studirati muziku te je godinama kasnije radila u muzičkoj produkcijskoj kući ARKTKT Publishing LLC u Njujorku. Teya Dora je autorka i nekoliko pjesama koje se pojavljuju u seriji Južni vetar.

U karijeri je objavila tek sedam singlova.

Ostavite komentar