SRPSKA OPEN OD 6. DO 12. SEPTEMBRA: Martin prvi nosilac Čelendžera

0
191

Andrej Martin, teniser iz Slovačke koji je trenutno 118. Igrač na ATP listi biće postavljen za prvog nosioca ATP Čelendžera koji će se u Banjaluci održati od 6. do 12. Septembra.

Izvršni direktor turnira, Aleksandar Bolić koji je sportski direktor Teniskog saveza Srbije kaže da da je za tenis izuzetno važno što se turnir u Banjaluci ponovo održava.

– Kada sam dobio poziv od gospodina Draška Milinovića, predjednika Teniskog saveza Republike Srpske prihvatio sam ga sa velikim zadovoljstvom. Ovdje dolazim već 20 godina, imao sam priliku da učestvujem u izgradnji ovog terena, bio sam tu kada su se postavili temelji izgradnje Nacionalnog teniskog centra, bio sam i na otvaranju i jako mi je drago da će se ovaj teren staviti u funkciju i ove godine. Rekao sam i tada da sam ljubomoran na Teniski savez Republike Srpske jer Srbija još uvijek nema ovakav objekat.  Teren je opremljen izuzetnom reflektorima, ove godine će se čelendžer u Banjalauci pridružiti malom broju čelendžera na kojima se igraju noćni mečevi – rekao je Aleksandar Bolić.

I ove godine, turnir će biti izuzetno kvalitetan

– Po listi koju imamo, prvi nosilac, je Andrej Martin iz Slovačke koji je igrao 2018. godine u Banjaluci i koji je osvojio dubl.  Trenutno je 118 igač svijeta. Imamo i 139 igrača Huana Martina Serundola, a treći nosilac je Ečeveri Tomas Martin iz Argentine (142).  Mnogo je zanimljivh igrača u glavnom turniru. Tu je Nagal Sumit, Indijac koji je naš finalista, Maksimilijan Marterer je trenutno 210. Igrač na ATP listi,  pobjednik turnira 2017. godine. On će imati priliku da bude prvi koji će dva puta osvojiti turnir u Banjaluci.

Prijavljen je i Robin Hase, on je opet tu, zanimljivo je da se prijavio i Tomaš Beluči, ali kao 325. igrač nije u glavnom turniru – rekla je menadžer turnira Lana Popović.

Vlada Republike Srpske i ove godine je podržava organizaciju čelendžera Srpska Open, a generalni pokrovitelj je Predsjednik Republike Srpske.

– Želim da se zahvalim gospodinu Boliću koji daje novu dozu kvaliteta i sigurno će turnir sa pozicije izvršnog direktora učiniti boljim. Zadovoljstvo mi je da se i ove godine turnir održava.  Izhradnjom ovog objekta stvoreni su bolji uslovi. Mi ćemo i ove godine finasijski podržati turnir. Veliko mi je zadovoljstvo  da je grad Dobvoj podržao događaj  ovo može biti primer i poziv drugim lokalnim zajednicama da podrže ovu manifestaciju jer bi ona na taj način još više prešla u republički projekat.

U sklopu turnira biće održani i brojni propratni sadržaji.

Kamp za tenisere iz Republike Srpskei regiona će se održati  od 1. do 5. septrembra. Pored toga 10. septembra će naš gost biti Fondacija “Novak Đoković” koja će donitrati lopte klubovima iz Republike Srpske. Za sam dana finala imamo jedno iznenađenje – rekao je Aleksandar Bolić.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar