STEVANDIĆ: Vučić je korektan prema Srpskoj, ni jedan vladar ili predsjednik Srbije nije toliko pomagao prekodrinske Srbe

0
186

Govoreći za Srpska Info, predsjednik Ujedinjene Srpske, dr. Nenad Stevandić, prokomentarisao je odnos predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Srpske, ali i Ujedinjene Srpske sa Srpskom Naprednom Strankom:

Nikad nijedan vladar ili predsjednik Srbije nije toliko pomagao prekodrinske Srbe. Skoro 90 miliona evra po opštinama, mnoge škole, obdaništa, dvorane, opremu, domove zdravlja, infrastrukturu, fabrika u Drvaru, aerodrom u Trebinju… I ono što je Vučić dao i učinio za Srpsku, a i za Srbiju naravno, nije imao na lageru, niti mu je to neko ostavio kada je došao na vlast, već je sve to trebalo stvoriti, zaraditi, pa onda dati. Mnogi to ne razumiju. Da ne spominjem da nijedan srpski državnik nije prešao prevoj Oštrelj i taj udaljeni srpski zapad. Ni Milošević, ni Stambolić, ni kralj Aleksandar…

Bez uvijanja ili ulagivanja, Vučić je vanvremanski političar. Podizanje Srbije, njene infrastrukture i ekonomije, političkog uticaja, snage i operativnosti vojske u uslovima gdje još u većini zapadnog svijeta vladaju srbofobni stereotipi, nevjerovatan je podvig. To i nas u Srpskoj čuva. Njegov odnos prema RS ne zaslužuje primjedbe, jer pored tog pomaganja, nije uvrijedio ni vlast, ni opoziciju, a svi ga veoma uvažavaju i rekao bih pomalo ga se boje. Zna se da Vučić nema pardona kad je neko nekorektan ili mu drži lekcije. Pitajte Mladena Ivanića kako je prošao na izborima 2018. Ja imam sreću da mu sve mogu otvoreno reći, bez uvijanja, ali nemam potrebu da o tome naširoko pričam.

Izuzetno sam ponosan i na saradnju Ujedinjene Srpske sa Srpskom Naprednom Strankom, na zajedničke omladinske seminare koje organizujemo, ali i na sporazume o saradnji naših poslaničkih klubova. Naše interesovanje je u tome da ta saradnja još više ojača kako vrijeme ide.

Stevandić se osvrnuo i na stanje u koaliciji:

Oduvijek imamo svoju politiku, a u koaliciji smo zbog nacionalne politike koju smo usaglasili s Miloradom Dodikom i koja je ključna za mnoge stvari u budućnosti. O mnogo drugih stvari imamo svoje ponekad drugačije poglede, jer mi nismo klimoglavci i samozadovoljna grupa zbog nekoliko funkcija, već ozbiljni ljudi koji imaju sjajnu infrastrukturu, interakciju s građanima, institucijama, sindikatima, udruženjima i nevladinim sektorom, a to nosi i veću odgovornost – kaže Stevandić u intervjuu za Srpskainfo.

Ostavite komentar