STRADAO ZBOG “IZAZOVA”: Objesio se unuk (9) poznatog generala Božidara Delića

0
398

Dječak (9), koji se u utorak objesio u svojoj sobi u stanu u Beogradu, unuk je srpskog generala Božidara Delića.

Mališan, koji je tragično stradao je sin kćerke generala.

Roditelji su ga pronašli obješenog u njegovoj sobi, a najvjerovatnije je izgubio život zbog učešća u “Blackout izazovu” na društvenoj mreži TikTok.

Šta je “Blackout izazov” i zašto je popularan?

Ovaj “izazov” podrazumijeva da deca stave sebi kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju taj čin mobilnim telefonom sve dok ne padnu u nesvijest. “Igra gušenja” ili kako se još zove “Izazov onesvješćivanja” je, nažalost, trend među mališanima, piše Srpskainfo.

Djeca koja gledaju snimak najpre se smiju, potom bivaju uplašena da li će se njihov drug ili drugarica povratiti iz nesvijesti, a sve se završava divljenjem i “ohrabrivanjem” kako je “junak izazova” ispao “pravi car”, “neuništiv”, “hrabar”, “Bog”…

Želju da prate i učestvuju u “izazovima” objašnjavaju jednom jedinom rečju – drama. Uzbuđenje koje bi trebalo da osjete zbog pobjede u nekom sportskom takmičenju djeca su zamijenila adrenalinskim uzbuđenjem zbog “hodanja po žici na ivici života i smrti”.

Prema prvim informacijama dečak se bio zaključao u stanu pa su morali da obijaju vrata.

Ekipa Hitne pomoći je pokušala da ga reanimira, međutim, dječak je preminuo.

Božidar Delić rođen je 20. februara 1956. godine.

Srpski je političar i general-major u penziji. Jedno vrijeme je bio i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske i Školu nacionalne odbrane.

Tokom sukoba na Kosovu i Metohiji i za vrijeme NATO bombardovanja (1999. godine) je bio komandant 549. mehanizovane brigade Vojske Jugoslavije, raspoređene na granici Srbije i Albanije.

(Srpskainfo)

Ostavite komentar