Šulić: Privreda žila kucavica Srpske

0
82

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je danas otvoreni Sajam preduzetništva žena u Banjaluci vrlo značajan događaj jer je privreda žila kucavica Srpske.

Šulić je izrazio zadovoljstvo što žene u prethodnim godinama u sve većoj mjeri preuzimaju rukovodeća mjesta u firmama, ali i osnivaju svoja privredna društva.

“Žene su kako stub porodice tako i stub Republike Srpske”, istakao je Šulić novinarima u Banjaluci prije otvaranja Sajma.

On je naveo da resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske pomažu žene u privredi te da će to i nastaviti raditi.

Sekretar Privredne komore Republike Srpske Dragana Kokot rekla je da su danas organizovali i šestu Konferenciju preduzetništva žena.

“Ove godine posvećena je održivosti poslovanja jer Privredna komora Srpske nastoji informisati naše članice o zahtjevima koji sve intenzivnije dolaze iz EU u smislu održivosti poslovanja, dokazivanja porijekla energije, porijekla repromaterijala i zaštite na radu”, rekla je Kokotova dodajući da su ti zahtjevi bitni ukoliko preduzeća žele izvoziti u zemlje EU.

Ona je navela da na Sajmu u Privrednoj komori Srpske učestvuju 23 privredna društva iz oblasti prerade hrane, vinarije, destilerije, predstavnici turizma, zaštite intelektualnih prava i informacionih tehnologija.

Ostavite komentar