Supruga Muamera Zukorlića imenovana za pomoćnika ministra prosvjete Srbije

0
247

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o imenovanju prof. dr. Elme Elfić Zukorlić na mjesto pomoćnika ministra prosvjete sa resornim zaduženjem za unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju, saopšteno je danas iz Stranke pravde i pomirenja na čijem je čelu bivši sandžački muftija i aktuelni poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić.

Kako su saopštili iz ove stranke, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić će nastojati da doprinese očuvanju i razvoju obrazovanja na jezicima nacionalnih zajednica i manjinskih naroda.

U saopštenju se ističe i da je Elma Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Odsjeku ekonomskih nauka Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru kojeg je 2002. godine osnovao njen suprug Muamer Zukorlić.

Također je na istom univerzitetu obnašala i funkcije generalnog menadžera, rukovodioca Odsjeka i predsjednice Univerziteta.

Inače, Elma Elfić Zukorlić je jedna od dvije supruge Muamera Zukorlića, aktuelnog poslanika u Skupštini Srbije i bivšeg predsjednika skupštinskog odbora za obrazovanje i nauku.

(Avaz)

Ostavite komentar