SVEČANOST U MOSKVI: Ministri uručili odlikovanja RS ruskim dobrovoljcima

0
187

Ministri u Vladi Republike Srpske Duško Milunović i Petar Đokić, koji borave u zvaničnoj posjeti Ruskoj Federaciji, u ponedjeljak su u Predstavništvu Srpske u Moskvi svečano uručili odlikovanja – Medalja zasluga za narod poginulim ruskim dobrovoljacima koji su se odbrambeno-otadžbinskom ratu borili u redovima VRS.

Odlikovani su Aleksej Tamilin, Anatolij Astapenkov, Vladimir Safronov i Vasilij Ganijevski.

Ministri su, uz posebnu zahvalnost za doprinos u odbrani i očuvanju Republike Srpske, odlikovanja uručili porodicama poginulih ruskih dobrovoljaca, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je ruske dobrovoljce koji su se tokom odbrambeno-otadžbinskog rata borili za srpski narod u redovima Vojske Republike Srpske.

Osim medalja, svečano su uručene i zlatne plakete i zahvalnice koje Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova dodjeljuje za poseban doprinos u njegovanju i jačanju srpsko-ruskog prijateljstva.

Zlatne planete su dobili Andrej Jakovlevič Erekaev, Aleksandr Vjačeslavovič Muharev, Viktor Vladimirovič Zaplatin, Vladimir Federovič Sidorov i Georgij Nikolajevič Engelhardt, naučni saradnik na Institutu za slavistiku Ruske akademije nauka

Zahvalnice su dobili Igorj Mihailovič Kazakovskij, Pavle Petrovič Petrenko, Aleksandr Aleksandrovič Kravčenko, Evgenij Valerijevič Maljgotin, Boris Jurjevič Zemcov, Aleksandr Semenovič Filin, Sergej Mihailovič Pilipenko, Igorj Petrovič Taboran i Petar Josipovič Bodnar.

(Srna)

Ostavite komentar