Treća investiciona konferencija “INVEST SRPSKA”

0
97

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske, uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, organizuje Treću investicionu konferenciju “INVEST SRPSKA”, saopšteno je iz IRBRS-a.

Konferencija, pod ovogodišnjim sloganom “Naša vizija = Srpska”, održava se od 30. oktobra do 1. novembra 2023. godine u Hotelu “Kardial” u Banji Vrućici, Teslić.

Konferencija će okupiti najvažnije donosioce odluka, predstavnike jedinica lokalne samouprave, poslovne i finansijske zajednice Republike Srpske i regiona.

– Kroz četiri panela bavimo se temom povećanja investicija i razvoja izvoznih rezultata Srpske. Kroz prvi panel “Investicije i kako do novih investitora” razgovaraćemo o značaju investicija i načinima kako osigurati njihov dinamičan rast u svjetlu aktuelnih globalnih dešavanja, koja utiču i na našu privredu – ističu iz IRBRS-a.

Iz IRBRS-a navode da “aktuelne teme vezane za izvoz takođe zahtijevaju posebnu pažnju, imajući u vidu sve ekonomske benefite koje sa sobom nosi intenzivna i međunarodno prepoznatljiva izvozna aktivnost”.

– To je tema drugog panela – “Izazovi i potrebe finansiranja izvoza”. Naziv trećeg panela je “Lokalne zajednice – pravo mjesto za ulaganje”, gdje ćemo iz ugla lokalne vlasti razmotriti sve izazove i prilike za investiranje. Konferencija će se kroz četvrti panel posebno baviti komparativnim prednostima našeg izvoza. Cilj je da prepoznamo koja to područja u narednom periodu imaju značajan potencijal za rast, kao i koji su izazovi i potrebe daljeg finansiranja izvozne aktivnosti domaćih privrednika – poručuju iz IRBRS-a.

“INVEST SRPSKA” nastavlja da se bavi aktuelnim dešavanjima i potrebama, suštinski značajnim za dalji rast i razvoj Republike Srpske i prosperitet njenih građana, navodi se u saopštenju.

Iz IRBRS-a naglašavaju da su “organizacijom prethodne dvije investicione konferencije (2021. godine u Laktašima i 2022. u Prijedoru) ostvareni rezultati u promociji investicionih potencijala i podrške koju ulagačima nudi IRBRS”.

– Iz brenda “INVEST SRPSKA” nastao je i prvi “INVEST FORUM”, veliki događaj koji je prošlog mjeseca održan u banjalučkom Banskom dvoru, gdje smo na jednom mjestu okupili predstavnike vlasti, privrede i finansijskih institucija i investitora iz čak 22 zemlje svijeta. Dobili smo jasnu poruku da je Republika Srpska prepoznata kao mjesto gdje vrijedi ulagati. Uspjesi i efekti dosadašnjih investicionih konferencija, zajedno sa premijernim “INVEST FORUMOM” svjedoče o ispravnosti naše vizije i vrijednosti događaja kao što je “INVEST SRPSKA” – zaključuju iz IRBRS-a.

Ostavite komentar