TRI PRIORITETA: Liz Tras preuzela funkciju britanskog premijera

0
233

Nova britanska premijerka Liz Truss izrazila je u utorak uvjerenje da nacija “može sigurno prebroditi oluju” u prvom govoru otkako je preuzela dužnost, održanom ispred službenog sjedišta britanskog premijera.

Najavila je da će “njezina prva tri prioriteta” biti gospodarstvo, energetska kriza te poboljšanje nacionalnog zdravstvenog sustava, rekla je u govoru ispred Downing Streeta 10.

“Uvjerena sam da zajedno možemo prebroditi oluju, da možemo ponovno izgraditi naše gospodarstvo i da možemo postati moderna sjajna Britanija za koju znam da možemo biti”.

“To je naša vitalna misija, osigurati mogućnosti i blagostanje za naš narod i buduće generacije. Odlučna sam to provesti”, istaknula je.

Prosvjednici su glasno puštali muziku iz okolnih ulica, a među ostalim odabrali su pjesmu “Mad World” dok je nova premijerka držala govor.

Njezin prvi govor ometali su i pjevanjem i trubljenjem.

Truss se nasmiješila i mahala s vrata Downing Streeta 10, zajedno sa svojim suprugom Hughom O’Learyjem, a njezin govor završio je aplauzom.

Truss je odala počast Borisu Johnsonu i rekla da je počašćena što preuzima odgovornost za Britaniju u “ovo vitalno vrijeme”.

“Boris Johnson proveo je Brexit, cijepljenje protiv covida i usprotivio se ruskoj agresiji. Povijest će ga pamtiti kao izuzetno važnog premijera”, rekla je.

“Počašćena sam što preuzimam odgovornost u ovo vitalno vrijeme za našu zemlju”, istakla je.

(Agencije)

Ostavite komentar