Tužilaštvo BiH protiv Srba

0
208

Želeli bi da verujemo da je Tužilaštvo BiH samo profesionalno nekompetentna pravosudna institucija.

Međutim, i pored najbolje namere da tako protumačimo njihovu odluku o obustavljanju istrage za pokušaj atentata na tadašnjeg predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, toliko naivni ipak ne možemo i nemamo pravo da budemo. Očiglednost pokušaja atentata na tadašnjeg predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji se desio pred TV kamerama i u direktnom TV prenosu, pred očima cele svetske javnosti, a za koji je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu (“u nedostatku dokaza”) dovodeći u pitanje da se taj pokušaj atentata uopšte desio, ne dozvoljava nam čak ni takav naivan zaključak.

Ovde se radi o očiglednoj malicioznosti Tužilaštva BiH i nedopustivom odnosu i vređanju ne samo elementarne inteligencije svakog čoveka, nego nedopustivoj uvredi prema državi Republici Srbiji i svim njenim građanima, kojima to tužilaštvo ovakvom odlukom suštinski šalje poruku da, za njih, očigledni pokušaj atentata na tadašnjeg predsednika Vlade, a današnjeg predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u BiH nije kažnjiv.

To se može shvatiti i kao ohrabrivanje i podstrekavanje na nove atentate i napade na predstavnike Republike Srbije i njene građane, jer oni u BIH, shodno ovakvoj odluci Tužilaštva BIH, imaju tretman “glinenih golubova” i dozvoljenih meta za sve vrste napada i prijetnji uključujući i ubistva njenih najviših predstavnika.

Ako ovakav tretman u BIH imaju najviši predstavnici Republike Srbije, šta mogu da očekuju obični građani Republike Srbije.

Odluka Tužilaštva BiH je jasna i drska poruka Republici Srbiji, njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, rukovodstvu, građanima i celom srpskom narodu, da je u BiH dozvoljen lov na Srbe i sve što dolazi iz Republike Srbije, i da im u tom ne može pomoći čak ni činjenica da su premijeri ili predsednici koji uživaju diplomatski tretman i zaštitu države u koju dolaze, ukoliko je ta država u koju dolaze BiH.

(vaseljenska.net)

Ostavite komentar