U 32. GODINI: Raniji fudbaler Barselone Bojan Krkić okreće se karijeri u biciklizmu

0
358

Nekadašnji Barselonin “vunderkind” i prema prognozama nasljednik Lionela Messija, Bojan Krkić, danas planira započeti novu karijeru, daleko od fudbalskog terena.

Iako su mu tek 32 godine, Krkić već odavno ne igra fudbal na najvišem svjetskom nivou. U decembru je okončao saradnju s japanskim Visel Kobeom, a od tog trenutka nema angažman.

No, čini se da mu to ne predstavlja problem. Zajedno s bivšim saigračem Andresom Iniestom lansirao je bicikl koji košta 5.000 funti. Biciklizam mu je postao ljubav i planira započeti karijeru u ovom sportu.

S Iniestom je pokrenuo brend “Guava Bikes”, sa sjedištem u Barseloni, a sada planira započeti karijeru u biciklizmu po makadamu i učestvovati na nekim trkama.

– To je dobar način da spojite sport i društvenu aktivnost. Mogao bih uskoro učestvovati u nekim trkama i idem se pripremati za njih. Bicikl mi se uvijek sviđao, čak i kao prijevozno sredstvo, ali već nekih pet godina volim voziti po makadamu. Kad god mogu, izađem na svoje rute, rekao je Krkić.

Bivši reprezentativac Španije, koju je odabrao iako je postojala mogućnost igranja za Srbiju, ističe da mu je fudbal pomogao da ima kondiciju za biciklizam.

Bojan je u Barselonu stigao s devet godina, a debitovao je za prvi tim dok je bio 17-godišnjak. Proveo je četiri sezone među Barsinim seniorima i postigao je 41 gol na 162 utakmice.

U Evropi je nastupao još za Romu, Stouk, Milan, Ajaks, Mainc i Alaves. Nosio je dres Montreala, kao i japanskog Kobea.

(Klix)

Ostavite komentar