Ukinuta odluka koja je sprečavala izručenje braće Mamić

0
408

Županijski sud u Zagrebu je ukinuo odluku suda istrage, koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića u odsutnosti odbio odrediti istražni zatvor. Ovakav razvoj događaja znači da Hrvatska ipak nastavlja borbu za njihovo izručenje.

Predmet je vraćen sucu istrage, koji sada mora ponovo odlučiti o uslovima za određivanje istražnog zatvora, a upravo je to preduslov za raspisivanje nove potjernice i za traženje izručenja u skladu sa sporazumom između Hrvatske i BiH, koji je stupio na snagu 2014. godine.

Index.hr piše da je vansudsko vijeće potvrdilo odluku suca istrage, što znači da sudac Darko Krušlin ostaje na slobodi, a iza rešetaka ostaju njegov kolega Zvonko Vekić i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudac Ante Kvesić će uskoro biti pušten, jer više nema razloga za njegovo zadržavanje u istražnom pritvoru.

Ove suce je USKOK uhapsio početkom mjeseca zbog krivičnih djela primanja mita, davanja mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem. Pretpostavlja se da je Zdravko Mamić ovim sudijama dao najmanje 370.000 eura.

(Klix.ba)

Ostavite komentar