Ulaganja u objekte u vlasništvu Srpske od velikog značaja

0
219

Direktor Ugostiteljskog servisa Republike Srpske Zoran Čavić izjavio je Srni da su ulaganja u hotel “Rajska dolina” na Jahorini već pokazala svoju opravdanost kroz popunjenost kapaciteta, otvaranje novih radnih mjesta i prihode koji su ostvareni u protekloj turističkoj sezoni, te ukazao na značaj novih investiranja u objekte koji su u vlasništvu Vlade Srpske.

“Imajući u vidu značaj turističkog centra Jahorina za Republiku Srpsku i istorijski značaj objekata koji su vlasništvo Vlade, a nalaze se na atraktivnim lokacijama na ovoj planinskoj ljepotici, investiranje u njih bilo bi u interesu ne samo Sarajevsko-romanijske regije, već i cijele Republike Srpske i njenog daljeg ekonomskog razvoja”, istakao je Čavić.

Na pitanje Srne o kojim objektima je riječ, Čavić je pojasnio da su to objekti koji su Uredbom Vlade Republike Srpske dati na korištenje Ugostiteljskom servisu, a koji su u dosta lošem stanju zbog “zuba vremena”.

“S obzirom na to da je osnovna djelatnost Ugostiteljskog servisa pružanje ugostiteljskih usluga i usluga smještaja za potrebe republičkih organa, kao i za druge korisnike ukoliko za to postoje uslovi, ulaganjem u objekte na Jahorini stvorili bi se uslovi i za pružanje usluga komercijalnog karaktera domaćim i stranim turistima”, pojasnio je Čavić.

On je dodao da bi se uloženim sredstvima promijenila namjena tih objekata, produžio njihov vijek trajanja i u realnom vremenskom periodu uložena sredstva bi se ponovo vratila u Budžet Republike.

“Ulaganjem u devastirane i obezvrijeđene postojeće objekte ‘Dom Partizan’ i ‘Paviljon’ u okviru komleksa hotela ‘Rajska dolina’ izvršila bi se adaptacija, nadogradnja i dogradnja postojećih objekata. Cilj tih ulaganja je proširenje turističke ponude na Jahorini, otvaranje novih radnih mjesta i sticanje prihoda i primitika koji se uplaćuju u Budžet Republike”, naglasio je Čavić.

On je rekao da da bi se izgradnjom novih turističkih sadržaja upotpunila ponuda Jahorine kao destinacije koja uživa sve veću popularnost kako među domaćim tako i stranim gostima.

Prema njegovim riječima, otvaranje hotela “Rajska dolina” dokaz je da država može da bude uspješan investitor i da Vlada želi da ulaže u Jahorinu, jer je ona mjesto koje opravdava investiranje, jača ekonomiju i otvara nova radna mjesta što je od velikom značaja za Republiku.

Takođe, naveo je Čavić, svoju težinu i značaj ima i činjenica da se Vlada ne odriče Jahorine, već je prisutna stalnim ulaganjima i izraženom jasnom željom da ova olimpijska planina postane moderan i još posjećeniji ne samo zimski turistički centar, već da je gostima na raspolaganju cijele godine.

Renovirani hotel “Rajska dolina” sa četiri zvjezdice, u koji je uloženo 10 miliona KM, počeo je sa radom 1. decembra prošle godine. Posjeduje 94 smještajne jedinice, teretanu, velnes centar, igraonicu, konferencijsku salu i skijašnicu, a njegovim renoviranjem otvorena su nova radna mjesta za 100 radnika.

(Srna)

Ostavite komentar