Umičević pozvao na proteste: Spriječimo kriminalno otimanje imovine RK “Borac”

0
181

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, priznati sportski radnik i ugledni privrednik, pozvao je sve sportske klubove, prije svega rukometne klubove iz Republike Srpske, regionalne saveze i sve ostale sportske organizacije da izađu danas na protest i da na taj način podrže Rukometni klub “Borac m:tel” Banjaluke da sačuva svoju imovinu.

Naime, protest će biti održan u ponedjeljak, 23. januara, ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, sa početkom u 14 časova 30 minuta.

“Nakon toga je planirana šetnja prema Trgu Krajine da pokažamo svoje nezadovoljstvo i podignemo glas protiv neviđenog bezobrazluka i drskosti da se otima imovina koja je 37 godina u vlasništvu RK “Borca”. Dođite da pokažemo snagu, jer ako je neko imao smjelosti da kupi 2.000, a upiše 2.300 metara kvadratnih, zašto ćuti Notarska komora RS? To je samovoljno upisao notar, RK “Borac” se žalio Notarskoj komori, a niko još nije odgovorio”, upozorio je Umičević.

On je upitao i zašto ćuti novi ministar pravde RS Miloš Bukejlović. Istakao je da je sramota da se ministar pravde još nije oglasio.

“A svi znamo da je ćutanje znak odobravanja. Nije našao vremena da obiđe RK “Borac” da se bar upozna sa predmetom. Prozivam javno i ministra pravde RS i Notarsku komoru RS. Zašto ćuti i grad Banjaluka? RK “Borac” je brend našeg grada. “Borac” je poznatiji i veći od svih gradonačelnika sadašnjih i budućih. Banjaluka se pamti zbog “Borca”, ne zbog gradonačelnika”, istakao je Umičević i upozorio da se u ovom slučaju radi se o organizovanoj pljački i kriminalu.

On je dodao da “smo ostali jedino mi građani da tražimo pravdu i ne dozvolimo otimanje imovine našem sportskom velikanu”.

“Pozivam sve građane, da mirno, kulturno i dostojanstveno, kao što mi sportisti znamo zajedno kažemo No pasaran! Taj prostor je budućnost “Borca”. Da se, ukoliko se proda, od toga napravi dvorana, pa da djeca imaju gdje da treniraju”, rekao je prvi čovjek rukometa Srpske, te po ko zna koji put pokazao koliko voli sport, “Borac” i svoj grad, a iznad svega koliki je čovjek. Umičević je pozvao i bivše rukometaše, olimpijce da dođu, podrže protest I daju svoj doprinos sprečavanju otimanja imovine RK “Borac”.

“Ajmo sad zaboraviti ko je za koga i svi da pokažemo i dokažemo da tako neće moći. Sve dok Vrbas Banjalukom teče, Borac živjeće! Smrt fašizmu, sloboda narodu!”, poručio je Umičević u svom stilu.

(N.Sp.)

Ostavite komentar